Tether maakte $850 miljoen winst in tweede kwartaal

Tether heeft zijn assurance audit weer achter de rug. De cijfers over het tweede kwartaal van 2023 laten zien dat het stablecoinbedrijf een goede periode achter de rug heeft.

Tether-dekking

Het attest bevestigt de cijfers uit het Consolidated Reserves Report (CRR) van het bedrijf, dat ze op 30 juni online zetten. Het geeft een kijkje in de reserves van USDT en zien hoe de dekking van de stablecoin rondom (onder andere) US Treasuries in elkaar zit.

Verder is duidelijk dat Tether haar eigen kasreserves met ongeveer $850 miljoen zag groeien in dit kwartaal. Daardoor hebben ze nu $3,3 miljard aan overtollige reserves. Dit is geld is de winst van het bedrijf die niet worden uitgekeerd aan aandeelhouders en die niet onderdeel zijn van de dekking van USDT.

De operationele winst van Tether was in Q2 meer dan $1 miljard, wat overeenkomt met een aanzienlijke stijging van 30% op kwartaalbasis. $115 miljoen is gebruikt om aandelen mee terug te kopen.

De reserves van Tether blijven volgens het persbericht uiterst liquide, met 85% van zijn investeringen in cash en cash equivalents, zoals onderstaande tabel ook laat zien. Het zou gaan om $73,5 miljard aan deze liquide dollar(varianten).

85% van Tether's stablecoin gedekt door uiterst liquide activa

In totaal is er bijna voor $83,1 miljard aan USDT-tokens in omloop gemaakt (wat dus de liablities zijn van Tether), waarvoor het $86,5 miljard aan activa heeft.

Het bedrijf maakte eerder al eens bekend dat het onder andere in bitcoin gaat sparen met een deel van de winst die het maakt. Destijds noemden ze een bedrag van $1,5 miljard. Nu staat dit bedrag op $1,67 miljard. Over nieuwe aankomen is niets gedeeld.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwstether