Tether mint weer $1 miljard USDT: explosie voor bitcoin koers op komst?

8726 totale weergaven
tether mint usdt

Tether’s USDT, de grootste stablecoin ter wereld, heeft opnieuw $1 miljard gemint. Dit brengt de totale marktwaarde van de stablecoin boven de $110 miljard. Maar waarom kan dit de volgende stap zijn om de bitcoin koers naar een nieuwe all-time high te duwen?

Meer USDT kan bitcoin koers helpen

In de afgelopen 24 uur heeft Tether’s treasury $1 miljard aan USDT gemint. Dit brengt het totale bedrag voor dit jaar op $31 miljard. Deze nieuwe USDT is een belangrijke reden waarom de bitcoin koers is gestegen van $27,000 naar $73,000, volgens Lookonchain.

Tether investeert direct in bitcoin

Tether heeft aangekondigd dat het 15% van zijn nettowinst in bitcoin zal investeren om de steun voor de stablecoin te diversifiëren. Op 31 maart kocht Tether 8,888 BTC ter waarde van $618 miljoen. Hierdoor is Tether nu de zevende grootste bitcoin holder ter wereld. Momenteel heeft Tether meer dan 78,317 BTC in bezit, ter waarde van meer dan $5.18 miljard, één jaar nadat het plan om in bitcoin te investeren werd aangekondigd.

Invloed van institutionele investeringen in bitcoin ETFs

De koers van bitcoin hangt nog steeds sterk af van institutionele investeringen in spot bitcoin exchange-traded funds (ETFs). Amerikaanse bitcoin ETFs hadden hun tweede week van netto positieve uitstromen, met meer dan $200 miljoen aan netto instromen tot nu toe, volgens Dune.

Institutionele investeringen via ETFs waren een belangrijke factor in de huidige bitcoin rally naar nieuwe recordhoogtes. Op 15 februari was ongeveer 75% van de nieuwe investeringen in bitcoin via ETFs, toen bitcoin de $50,000 grens overschreed.

Bitcoin’s doorbraak en toekomstige koers voorspellingen

De prijsbeweging van bitcoin bevestigde een doorbraak op de dagelijkse grafiek op 16 mei, waarbij de $65,000 grens als sterke steun fungeerde, volgens TradingView. Op de maandelijkse grafiek heeft bitcoin zijn oude weerstand omgezet in steun, zoals crypto-analist Rekt Capital opmerkte.

Volgens de voorspellingen van ScorehoodAI zou bitcoin echter een tijdelijke correctie kunnen ondergaan tot onder $63,500 voordat de grens van $70,000 weer wordt bereikt. Een correctie naar rond $63,000 – $63,500 zou gezond zijn en high leverages posities kunnen liquideren, wat verdere groei mogelijk maakt.

Een correctie tot onder $63,500 zou meer dan $1.76 miljard aan cumulatieve gehevelde longposities kunnen liquideren. Bij een daling onder $63,000 zouden de liquidaties oplopen tot $1.87 miljard, volgens Coinglass-data.

Lees meer over:
bitcoin koerstetherusdt

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...