Tether onthult mining software om efficiëntie en capaciteit te verhogen

De recent geïntroduceerde mining software van Tether wil het beheer van de mining capaciteit efficiënter maken.

Tether-ontwikkelaars zijn van plan om JavaScript-librairies uit te brengen. Deze moet de overdracht van commando's en signalen naar bitcoin mining hardware, zoals WhatsMiner, AvalonMiner en Antminer vergemakkelijken.

Paolo Ardoino, de Chief Technology Officer van Bitfinex en Tether, deelt hoe de plannen eruit komen te zien, de software moet ook open source beschikbaar komen.

Ardoino is een van de core contributors aan Moria, zoals de softwareset wordt genoemd, dat is gebouwd met behulp van zogenaamde Holepunch-technologie. In een eerdere post gaf hij al inzicht in de functionaliteiten van Moria.

De oplossing maakt communicatie mogelijk tussen componenten binnen het bitcoin mining ecosysteem, met als doel om het veiliger en efficiënter te maken.


Ardoino legt uit dat elke miner een unieke openbare/prive-sleutel heeft, waardoor versleutelde en beveiligde gegevensstreaming mogelijk is via hyper cores en het ontvangen van commando's via hyper swarms.

Dit vermindert de complexiteit van een firewallconfiguratie, maakt het systeem robuuster tegen storingen, maakt simpele replicatie over verschillende locaties mogelijk en maakt het gemakkelijker te onderhouden.

Tether blijft actief op het gebied van bitcoin mining, de harde kant van het bitcoin ecosysteem. Het bedrijf achter stablecoin Tether USDT heeft ook geïnvesteerd in bitcoin mining in Uruguay. Daar is vrijwel honderd procent van de energie afkomstig van duurzame bronnen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCmining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...