Tether steeds meer gedekt door Amerikaanse staatsobligaties

Amerikaanse schatkistcertificaten zijn goed voor 58,1% van de reserves achter stablecoin Tether. Dat meldt de chief technology officer Paolo Ardoino van Tether maandag.

Het uitbreiden van het aandeel van Amerikaanse staatsobligaties past in het plan om de 'kwaliteit van de reserves te verbeteren'. Op 30 september is het bezit van commerciële schuldenpapier teruggebracht naar minder dan 50 miljoen dollar. Terwijl het aandeel aan Amerikaans schatkistpapier met ruim 14% is gestegen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tether kondigde in mei dit jaar aan om de exposure aan commerciële schuldenpapieren af te bouwen. Aanleiding was het ineenstorten van de stablecoin TerraUSD. In mei was die exposure daaraan maar liefst 19,9 miljard dollar. Drie maanden later was dit echter al naar 8,5 miljard dollar teruggebracht ten faveure van meer Amerikaanse staatsobligaties, die doorgaans als minder risicovol worden beschouwd als kortlopende leningen.

Afgelopen donderdag heeft Binance alle bestaande saldi en nieuwe stortingen van stablecoins USDC, USDP en TUSD omgezet naar zijn eigen stablecoin, BUSD. Ook de handelsparen van deze drie stablecoins met BUSD en Tether (USDT) zijn stopgezet, net zoals met de twee grootste cryptocurrency's bitcoin en ether.

Volgens analisten van JPMorgan is dat goed nieuws voor Tether, want het betekent minder concurrentie en wellicht meer handelsvolume voor Tether. Aan elke transactie met Tether verdient het bedrijf erachter ook geld namelijk.

Lees meer over:
tether

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...