Tether uitgerold naar 24.000 ATM's in Brazilië

Tether uitgerold naar 24.000 ATM's in Brazilië

Tether (USDT) is vanaf 3 november beschikbaar bij meer dan 24.000 ATM's in Brazilië. Het stablecoinbedrijf werkt hiervoor samen met de Braziliaanse fintech startup SmartPay. Het betreffen betaalautomaten van Banco24Horas, gebruikers kunnen gemakkelijk Tether omwisselen in Braziliaanse reais.

De Banco24Horas-geldautomaten zijn een bekende naam in winkelcentra, supermarkten en benzinestations in Brazilië. Volgens Chief Technology Officer Paolo Ardoino van Tether is dit een belangrijke stap naar meer adoptie van cryptovaluta in het land. De usp van Tether is duidelijk: in tegenstelling tot de volatiele cryptomunten is de waarde van Tether veel stabieler, omdat de waarde is gedekt door met name cash en staatsobligaties.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens Tether zijn er in Brazilië in de maand augustus meer dan $1,4 miljard aan USDT-transacties verwerkt. In totaal gaat het om circa 80.000 transacties met een gemiddelde transactiewaarde van $18.000. Het land staat op de zevende plaats in de laatste Global Crypto Adoption Index van blockchain-analysebedrijf Chainalysis.

Het bedrijf berekende dat Brazilië tussen juli 2021 en juni 2022 bijna $ 142,7 miljard aan cryptocurrency ontving - meer dan enig ander land in de regio.

SmartPay heeft al gezorgd voor een verbinding tussen USDT en Pix, het veelgebruikte instantbetalingssysteem van het land dat wordt gebruikt voor het betalen van vrienden en familie, bedrijven en zelfs rekeningen.

TecBan is de exploitant van de Banco24Horas geldautomaten, die opereren onder een onafhankelijk netwerk.

Lees meer over:
tether ATM Brazilië

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties