Tether uitgerold naar 24.000 ATM’s in Brazilië

Tether (USDT) is vanaf 3 november beschikbaar bij meer dan 24.000 ATM’s in Brazilië. Het stablecoinbedrijf werkt hiervoor samen met de Braziliaanse fintech startup SmartPay.
Het betreffen betaalautomaten van Banco24Horas, gebruikers kunnen gemakkelijk Tether omwisselen in Braziliaanse reais.

De Banco24Horas-geldautomaten zijn een bekende naam in winkelcentra, supermarkten en benzinestations in Brazilië. Volgens Chief Technology Officer Paolo Ardoino van Tether is dit een belangrijke stap naar meer adoptie van cryptovaluta in het land. De usp van Tether is duidelijk: in tegenstelling tot de volatiele cryptomunten is de waarde van Tether veel stabieler, omdat de waarde is gedekt door met name cash en staatsobligaties.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens Tether zijn er in Brazilië in de maand augustus meer dan $1,4 miljard aan
USDT-transacties verwerkt. In totaal gaat het om circa 80.000 transacties met een gemiddelde transactiewaarde van $18.000. Het land
staat op de zevende plaats in de laatste Global Crypto Adoption Index van
blockchain-analysebedrijf Chainalysis.

Het bedrijf berekende dat Brazilië tussen juli 2021 en juni 2022 bijna $ 142,7 miljard aan cryptocurrency ontving – meer dan enig ander land in de regio.

SmartPay heeft al gezorgd voor een verbinding tussen USDT en Pix, het veelgebruikte instantbetalingssysteem van het land dat wordt gebruikt voor het betalen van vrienden en familie, bedrijven en zelfs rekeningen.

TecBan is de exploitant van de Banco24Horas geldautomaten, die opereren onder een onafhankelijk netwerk.

Lees meer over:
ATMBraziliëtether

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...