Tether zet stap naar bitcoin mining en energiemarkt

1078 totale weergaven

Tether, de uitgever van de grootste stablecoin ter wereld, betreedt de markt van bitcoin mining en energieproductie. Dit kondigde het bedrijf recent aan in een persbericht.

Tether zal haar operaties in Uruguay starten. Dat gaan ze doen in samenwerking met een niet nader genoemde “lokale gelicenseerde onderneming”. Tether heeft dus nog niet bekend om welke partner het gaat.

Paolo Ardoino, CTO van Tether, zei in de aankondiging: “Door de kracht van bitcoin en de hernieuwbare energie in Uruguay te benutten, loopt Tether voorop in duurzame en verantwoord minen. Onze toewijding aan hernieuwbare energie zorgt ervoor dat elke bitcoin die we minen een minimale ecologische voetafdruk achterlaat, terwijl de veiligheid en integriteit van het Bitcoin-netwerk worden gewaarborgd.”

Daarmee speelt Tether in op het beeld dat bitcoin miners vooral vervuilend zijn en slecht voor het klimaat. Tether, als de grootste uitgever van stablecoins ter wereld, heeft een totaal aanbod van meer dan 83 miljard USDT-tokens. De wereld van energie is voor hen een groeimarkt, maar voorlopig niet een van de grootste doelen van het bedrijf.

Eerder deze maand maakte Tether bekend dat het tot 15% van zijn winst regelmatig in Bitcoin zou investeren om zijn reserves te versterken.

Wat betreft de keuze voor Uruguay om Bitcoin te minen, zei Tether dat het Zuid-Amerikaanse land zich heeft gepositioneerd als een wereldleider op het gebied van hernieuwbare energie, met een elektriciteitsproductie van 94% uit hernieuwbare bronnen, voornamelijk wind- en zonne-energie.

“Talrijk aan natuurlijke hulpbronnen, biedt Uruguay ideale omstandigheden voor de productie van hernieuwbare energie, en faciliteert de vestiging van windparken, zonneparken en waterkrachtprojecten, wat zorgt voor een consistente levering van schone en milieuvriendelijke energie,” voegde Tether toe.

Het bedrijf is op zoek naar kandidaten voor diverse rollen binnen de nieuwe energie- en miningplannen. Volgens de website van Tether zal het bedrijf “binnenkort” zijn mining activiteiten uitbreiden naar andere landen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwstether

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...