Texaans congreslid prijst bitcoin mining voor bijdrage aan energie-onafhankelijkheid VS

Bitcoin mining explodeert in Texas. Dat komt deels door prominente politici als Pete Sessions die de bitcoin mining industrie in Texas alle ondersteuning geven. Volgens Sessions heeft bitcoin mining in Texas de potentie om een sleutelcomponent van het Amerikaanse energiebeleid te worden.

Sessions Twitterde vandaag: "Bitcoinmining zal een sleutelrol spelen in de wederopbouw van de Amerikaanse energie-onafhankelijkheid." Deze uitspraak komt daags na zijn andere pro-bitcoin uitspraak: "Bitcoin vertegenwoordigt Amerikaanse normen en waarden en zal de dollar versterken."

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Texas epicentrum van bitcoin mining

Sessions doet deze uitspraken niet zomaar, de politicus weet waarschijnlijk maar al te goed dat Texas het epicentrum van bitcoin mining is in de Verenigde Staten. Tot wel 14 procent van het netwerk is terug te vinden in de Amerikaanse staat.

De invloed van Texas is waarschijnlijk nog hoger dan dat percentage, gezien het grote aantal mining operaties die in de staat beginnen met minen.

Bijvoorbeeld Argo Blockchain dat voor 300 hectare aan grond kocht in West Texas tijdens de lente van 2021.

Een andere grote mininpartij, Foundry, sluit op hetzelfde moment samenwerkingen met zonne- en waterkrachtcentrales in de staat. Volgens bitcoiner Nic Carter is Texas zo populair vanwege het pro-bitcoin klimaat in de politiek en de gunstige energie-infrastructuur.

Pete Sessions niet enige Texaanse pro-bitcoin politicus

Sessions is zeker niet de enige politicus in Texas die veel potentie ziet in bitcoin voor de staat. Ook senator Ted Cruz heeft zich meerdere malen positief uitgelaten over bitcoin, terwijl ook gouverneur Greg Abbott bitcoin mining als een manier ziet om het energienet in de staat te stabiliseren.

Texas heeft grote hoeveelheden onaangebroken energie, waaronder aardgas dat kan worden verbrand, maar niet getransporteerd. Daarbij heeft Texas veel wind- en zonne-energie wat ook perfect bij bitcoin mining past.

Texas lijkt nu de perfecte pitch te hebben om niet alleen bitcoin miners aan te trekken, maar ook de rest van de twijfelaars te overtuigen van de toegevoegde waarde van bitcoin voor de Verenigde Staten. De stabilisatie van het energienet.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....