Crypto Theta Fuel (TFUEL) stijgt 144 procent na nieuws over Binance

Binance laat weten Theta Fuel (TFUEL) te gaan noteren. Hoewel de cryptomunt nog niet op de beurs te verhandelen is zorgt die aankondiging voor een enorme prijsstijging van de crypto.

Notering Binance

TFUEL zag een dramatische piek in de prijs, die meer dan 144 procent steeg, na het nieuws dat Binance de munt gaat noteren. In de aankondiging van Binance staat ook dat gebruikers TFUEL kunnen storten als voorbereiding op de handel in handelsparen, waaronder BTC, BNB en verschillende stable coins als USDC, TUSD, USDT en PAX.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Theta Fuel is de tweede token (gas token) van het Theta Netwerk, een gedecentraliseerde videostreamingdienst in ontwikkeling. Theta Fuel betreft een native token op de Theta blockchain, die momenteel al op de Binance beurs genoteerd staat.

THETA

Theta wil een efficiëntere manier creëren om alle soorten inhoud en data aan te bieden in een gestimuleerd, globaal, peer-to-peer netwerk. De tokens op de Theta blockchain worden gebruikt als een stimulans om individuele gebruikers aan te moedigen computer- en bandbreedtebronnen te delen als cache- of relaisknooppunten voor videostreams.

Het ontwerp is gericht op het verbeteren van de kwaliteit van de stream delivery en lost het “last mile” delivery probleem op – het belangrijkste knelpunt voor traditionele content delivery netwerken.

Met voldoende netwerkdichtheid zal de meerderheid van de kijkers streams van peering cache-knooppunten trekken, waardoor videoplatforms de kosten van het content delivery network (“CDN”) aanzienlijk kunnen verminderen.

Een praktische toepassing van een cryptomunt en blockchain.

Top 100

THETA betreft de nummer 63 cryptovaluta gekeken naar marktkapitalisatie, met een marketcap van iets meer dan $100 miljoen. TFUEL staat op het moment op nummer 110 gekeken naar marktkapitalisatie op een waarde van iets minder dan $50 miljoen.

De verwachting is dat het “Binance-effect” snel zal vervagen voor de altcoin, die ook wel vergeleken kan worden met NEO’s GAS. Op het moment staat de THETA munt nog op een stijging van zo’n 60 procent, terwijl het eerder nog de top 100 binnenvloog toen het de piek van 144 procent bereikte.

Andere altcoins

Veel small cap altcoins kenden een flinke stijging de laatste tijd, waarbij stijgingen van meer dan 15 procent eerder regel dan uitzondering waren. Onder hen dus TFUEL en THETA, AOA, ORBS, SAN, WAVES, ELF, BTT, MAID, LRC, HOT, KMD, MANA, GNT, XEM en LINK.

Vooral ook opvallende stijger was aurora (AOA) dat een stijging kende van meer dan 90 procent.

De gehele markt zit dus in de lift en ook bitcoin staat weer in het groen. BTC doet vandaag weer boven de $8.000 aan, wat het optimisme in de markt weer op doet laaien.

Ethereum staat daarbij op een plus van meer dan 5 procent. De marktkapitalisatie van de gehele markt komt daarmee weer boven de $250 miljard.

Bronnen: Binance, Men AFN

Foto: Flickr / Marco Verch