Three Arrows Capital vraagt faillissement aan in New York

Three Arrows Capital heeft een faillissement aangevraagd in New York. De reden is helder: het hedgefonds kan hun klanten niet meer uitbetalen. Er is een gebrek aan liquiditeit. De combinatie met dalende koersen en twijfelachtige businessmodellen zorgt voor de ineenstorting van het bedrijf dat in 2012 werd opgericht.

Three Arrows Capital werd eerder failliet verklaard door een rechtbank in de Britse Maagdeneilanden. De toezichthouders in Singapore klagen het bedrijf ook aan. Het fonds zou valse informatie hebben gedeeld en de limiet voor assets onder beheer hebben overschreden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het gaat om een ‘chapter 15 case’. Volgens Bloomberg is dat een faillissement waarbij Amerikaanse activa worden beschermd. Het zou dus deels kunnen helpen om schuldeisers hun geld te geven. Dat kan een proces van jaren worden.

Indsustrie

Three Arrows Capital is betrokken bij tal van deals in de industrie. De gedupeerden in dit verhaal zijn naast de doorsnee klanten ook bedrijven die geld hebben geleend aan het fonds.

Twee partijen die financiële banden hebben/hadden met Three Arrows Capital zijn Deribit en BlockchainCom. Zij waren twee van de partijen die aandrongen op een faillissement in een aanklacht.

BlockchainCom legt in een statement hun beweegredenen uit: “Wij zijn van mening dat Three Arrows Capital de crypto-industrie heeft opgelicht en zijn van plan hen verantwoordelijk te houden. We hebben de onmiddellijke liquidatie van alle wereldwijde activa van Three Arrows aangevraagd.” –

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsNew York

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...