BlockchainCom en Deribit vroegen om liquidatie van Three Arrows Capital

Update: BlockchainCom en Deribit waren betrokken bij het faillissement van Three Arrows Capital. Beide partijen zijn schuldeisers van het crypto-hedgefunds. Dat meldt Bloomberg.

BlockchainCom legt in een statement hun beweegredenen uit: “Wij zijn van mening dat Three Arrows Capital de crypto-industrie heeft opgelicht en zijn van plan hen verantwoordelijk te houden. We hebben de onmiddellijke liquidatie van alle wereldwijde activa van Three Arrows aangevraagd.” –

Originele bericht: Three Arrows Capital (3AC) is failliet verklaard door een rechtbank in de Britse Maagdeneilanden. Dat meldt Sky News.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het grote crypto-hedgefund kreeg klap na klap na het instorten van de markt. Dat is ze nu fataal geworden. Het bedrijf is gevestigd in Singapore en volgens Sky News beginnen nu de faillissementsprocedures. De curatoren van Teneo Restructuring moeten het proces in goede banen gaan leiden.

Three Arrows Capital is opgericht in 2012 door Su Zhu en Kyle Davies. Het fonds heeft dus veel marktontwikkelingen meegemaakt, maar ze gaan nu toch echt kopje onder.

Davies beloofde eerder deze maand nog beterschap in de Wall Street Journal. Hij hoopte dat er voor alle partijen een goede uitkomst zou komen. Het bedrijf keek bijvoorbeeld naar de verkoop van hun assets om overeind te blijven.

Het is onduidelijk hoe lang dit proces gaat duren. Klanten die nog geld krijgen kunnen echter rekenen op een proces van jaren. Een voorbeeld in de praktijk is het proces rond Mt. Gox. Slachtoffers van de hack in 2014 (!) hebben nog steeds hun geld niet.

Dit gaat echter niet om een hack maar een ‘simpel’ faillissement. De toekomst gaat uitwijzen of iemand nog wat van zijn of haar geld terugziet.

Kaartenhuis

Three Arrows Capital was (of is) een belangrijke geldverstrekker in de wereld van cryptocurrency, tokens en renteproducten. De twijfelachtige businessmodellen hielden lang stand.

Een aantal andere bedrijven uit de industrie zitten ook in de problemen. Sommige daarvan hebben ook (in)directe banden met Three Arrows Capital. We hebben een aantal recente voorbeelden van onrust waar 3AC (in)direct bij betrokken is.

Voyager beklaagde zich bij 3AC vanwege een lening van $650 miljoen. Three Arrows Capital zou dit bedrag nog open hebben staan en zijn dus in gebreke gesteld. Het gaat om een lening van ruim 15.000 BTC en 350 miljoen dollar aan stablecoins.

Ook heeft 3AC een aandeel in het Grayscale Bitcoin Trust. De aandelen in dit fonds daalde recentelijk naar een nieuw dieptepunt.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmarkt

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...