‘Three Arrows Capital gaf valse informatie aan toezichthouders’

Three Arrows Capital (3AC) heeft gelogen over hun cijfers. Dat vindt althans de Monetary Authority of Singapore (MAS).

Het crypto-hedgefund werd eerder deze week failliet verklaard door een rechtbank in de Britse Maagdeneilanden. Het bedrijf zelf is echter gevestigd in Singapore. De lokale toezichthouder geeft het fonds een grote tik op de vingers. Ze zouden valse informatie hebben gedeeld en de limiet voor assets onder beheer hebben overschreden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het gaat specifiek om de cijfers tussen juli 2020 en september 2020 én tussen november 2020 en augustus 2021.

De bestuurders van 3AC hadden de autoriteiten en aandeelhouders moeten informeren over de situatie rondom directeur Su Zh. De MAS gaat nu kijken of het bedrijf echt insolvent is en of er nog meer regels zijn overtreden.

Three Arrows Capital is opgericht in 2012 door Su Zhu en Kyle Davies. Het fonds heeft dus veel marktontwikkelingen meegemaakt, maar nu lijken ze toch echt kopje onder te gaan.

Paniek op de markt

Three Arrows Capital was (of is) een belangrijke geldverstrekker in de wereld van cryptocurrency, tokens en renteproducten. De twijfelachtige businessmodellen hielden lang stand. Er is nu echter een situatie ontstaan waar de hoge rentes en makkelijk verstrekte leningen niet meer te handhaven zijn.

Een aantal andere bedrijven uit de industrie zitten ook in de problemen. Sommige daarvan hebben ook (in)directe banden met Three Arrows Capital. We hebben een aantal recente voorbeelden van onrust waar 3AC (in)direct bij betrokken is.

Voyager beklaagde zich bij 3AC vanwege een lening van $650 miljoen. Three Arrows Capital zou dit bedrag nog open hebben staan en zijn dus in gebreke gesteld. Het gaat om een lening van ruim 15.000 BTC en 350 miljoen dollar aan stablecoins.

Ook heeft 3AC een aandeel in het Grayscale Bitcoin Trust. De aandelen in dit fonds daalde recentelijk naar een nieuw dieptepunt.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...