Tien jaar geleden kostte bitcoin nog maar $13,30

Tien jaar geleden kostte bitcoin nog maar $13,30

Bitcoin pumpt, en dus kunnen we ook weer enkele bullish statistieken uit de kast trekken. Zoals bijvoorbeeld de koerswaarde van bitcoin precies tien jaar geleden.

Prijsstijging

Momenteel betaal je iets meer dan $20.000 voor één bitcoin. Maar in januari 2013 was dat wel anders. Destijds kostte het $13,30 om honderd miljoen satoshi's aan te schaffen.

Volgens data van Finbold zouden beleggers die in januari 2013 voor $1 aan bitcoin kochten hun investering hebben zien groeien tot $1.417.

Tien jaar geleden kostte bitcoin nog maar $13,30

$1-adressen

Verder zien we bij BitInfoChart dat er in er grofweg 35 miljoen adressen zijn waar ten minste $1 aan bitcoin op staat.

Dit komt overeen met ongeveer 0,4% van de wereldbevolking. Maar let wel op: dit is alleen even voor het perspectief. Je kunt immers als persoon meerdere adressen en tevens meerdere private keys hebben. Het reële percentage ligt een stuk lager.

Daarmee zou je dus kunnen stellen dat minder dan 1 op elke 226 personen op de wereld ten minste $1 aan bitcoin heeft. Maar nogmaals, de data is incompleet. Zo zijn er ook custodial accounts waarop geld staat dat meerdere personen toebehoort.

Stel, je telt deze $1 aan bitcoin door met dezelfde groei als de afgelopen 10 jaar, dan komt er een indrukwekkende bitcoinprijs uit. De koers zal dan $20.000 maal 1.417 waard zijn: $28 miljoen voor één coin. Dat is overigens geen garantie en vooral wishful thinking.

Gelukkig kun je één bitcoin opdelen in meer dan 100 miljoen stukjes. Op het lightning netwerk bestaan er zelfs millisats. Zo is het toch voor iedereen mogelijk om mee te doen aan de bitcoineconomie.

Ben je benieuwd hoe de baby- en peuterjaren van bitcoin er uit zagen? We maakten al eens een tijdlijn. Hieronder vind je de eerste twee delen van de serie.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin koers

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties