Tim Draper: ‘Elon, ik koop de Tesla Cybertruck met Bitcoin’

Tim Draper is er als de kippen bij nu Elon Musk zich in het bitcoin (BTC) kamp heeft gevoegd. Niet alleen is Draper een vroege investeerder in het automerk, hij zit ook op een enorme berg aan BTC, naar verluidt 30.000 Bitcoin.

Elon Musk en Bitcoin

Vrijdag zette de Tesla topman #bitcoin bij zijn Twitter-profiel, wat de koers een kortstondige boost gaf maar ook de interesse in Bitcoin verder wekte bij precoiners.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Draper reageerde op Twitter op de actie van de op papier rijkste man ter wereld. Hij wil graag de Tesla Cybertruck aanschaffen, een soort hippe vrachtwagenserie, maar dan wel met Bitcoin en met een open source betaalprotocol.

In een recent interview laat Draper nogmaals zijn bullish sentiment blijken. Hij ziet bitcoin als het 'geld van de toekomst'. De serie-investeerder, afkomstig uit een bekende vermogende familie in Californië, blijft gewoon BTC bijkopen. Door middel van het Lightning Network timmert de bitcoin community hard aan de weg om betalingen sneller en goedkoper te maken.

Lange termijn 'believers' zoals Draper kopen de munten vooral op van bitcoin miners, die juist aan het verkopen zijn momenteel. Hodlers accumuleren BTC zodra miners verkopen, zo laat de onderstaande grafiek ook zien.

De entiteiten achter deze Bitcoin adressen hebben hun BTC als meer dan 12 maanden niet verplaatst, de zogenaamde '1 year HODL wave'.

Tim Draper: 'Elon, ik koop de Tesla Cybertruck met Bitcoin'

bron: Cointelegraph, Lookintobitcoin

Draper zelf denkt dat een prijs van $250.000 voor 1 BTC mogelijk is en verwacht dat millennials massaal in de cryptomunt gaan stappen. Zij erven het geld van hun ouders, doorgaans babyboomers, die hun huis hebben afbetaald en met overwaarde zitten. Spaargeld levert niet meer op, waardoor de weg naar goud en ook Bitcoin vrij ligt als lange termijn vluchthavens voor koopkrachtbehoud.

Al in 2018 liet Draper tegenover Bitcoin Magazine NL weten heel erg te geloven in de kracht van deze asset.

Tim Draper tijdens The Next Web in Amsterdam, juli 2018

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...