‘Toerisme in El Salvador in de lift dankzij bitcoin’

El Salvador heeft een goed jaar achter de rug. Volgens data van de World Tourism Organisation zit het toerisme in het Centraal-Amerikaanse land in de lift.

Bitcointoeristen

Nayib Bukele, de president van El Salvador, zou zichzelf niet zijn om dit nieuws te delen op Twitter. Volgens de marketeer is het toegenomen toerisme te danken aan twee dingen:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

  1. De adoptie van bitcoin als wettig betaalmiddel.
  2. De promotie van sporten, zoals surfen.

Daarnaast kun je ook het thema 'veiligheid' erbij pakken. Waar El Salvador lange tijd een slechte naam had vanwege de MS-12 bendes, maakt Bukele korte metten met deze groepen. Het aantal moorden is drastisch gedaald.

“Slechts een handvol landen is erin geslaagd hun toerisme terug te brengen naar het niveau van voor de pandemie. De redenen hiervoor zijn voornamelijk #Bitcoin en surfen. Maar het binnenlands toerisme groeit nog meer, vooral door ons harde optreden tegen bendes.”

In april gaf de minister van Toerisme, Morena Valdez, op nationale televisie al aan dat het toerisme in het land met 30% groeide dankzij bitcoin.

Het rapport waar Nayib Bukele naar verwijst is de UNWTO-ranglijst. Het gaat over de groei van het aantal toeristen tussen januari en mei van dit jaar. Er staan slechts drie plekken uit Latijns-Amerika op de lijst: Saint Lucia met een groei van 21%, El Salvador met 6% en Mexico met 3%.

Verder deden Kroatië, Turkije, Soedan, Pakistan, Macedonië, Roemenië en Servië het goed.

Conferentie op komst

In november staat er weer een 3-daagse bitcoinconferentie gepland in San Salvador. Het betreft de tweede editie van Adopting Bitcoin, met dit jaar de focus op educatie en het lightning netwerk. Dit trekt ook veel bitcointoerisme aan.

Vorig jaar was de eerste editie van de bijeenkomst tegelijkertijd LaBitconf. Laatstgenoemde wordt dit jaar in Argentinië gehouden.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsEl Salvador