Deze bitcoin bedrijven zijn geregistreerd bij de centrale bank van El Salvador

Deze bitcoin bedrijven zijn geregistreerd bij de centrale bank van El Salvador

Volgende maand is bitcoin alweer een jaar lang een wettig betaalmiddel in El Salvador. Sindsdien hebben tal van cryptobedrijven zich gevestigd in het Centraal-Amerikaanse land. Ze moeten zich registreren bij de centrale bank.

El Salvadoraans cryptoregister

In het register kun je al deze bedrijven terugvinden. Het zijn er in totaal 59. Veel daarvan zijn onbekende namen en bedrijven die je in ook nergens terug vindt in het straatbeeld. Een aantal zijn echter wel bekende gerenommeerde bitcoinbedrijven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Uiteraard is Chivo geregistreerd. De overheidswallet is gebouwd door een samenraapsel van software- en bitcoinbedrijven, zoals Athena Bitcoin, AlphaPoint en River Financial.

Er staat twee echte lightningbedrijven in de lijst die zijn opgericht door Salvadoranen; namelijk Ditobanx en Tiankii (onder de naam Norttech), net als het uit Guatemala afkomstige IBEX Mercado. Komende week kun je op Bitcoin Focus een uitgebreid interview lezen met deze drie betaalproviders.

Verder is ook Paxos terug te vinden in het register. Dit is een Amerikaans bedrijf dat zich richt op bankzaken, stablecoins en een goudtoken.

Ook peer-to-peer platform Paxful staat in de lijst, net als betaaldienst OpenNode. Athena Bitcoin, het bedrijf van de eerste bitcoin ATM in EL Salvador heeft zich ook geregistreerd.

Grote beurzen zoals Coinbase, Binance en Kraken zijn in geen velden of wegen te bekennen. Wel zijn er advertenties op billboards te zien van BitSo in het land. Het Mexicaanse platform heeft zich echter niet geregistreerd.

Nederlands register

In Nederland is er overigens net zo'n register. Alle bedrijven die onder toezicht staan, zijn hier terug te vinden. In totaal zijn dat er momenteel 41. Het bracht nogal een soap met zich mee, gezien de excessieve toezichtkosten en de veel te strenge wallet-verificatie eisen.

Overigens zijn ook Binance, Kraken en Coinbase niet op deze lijst terug te vinden. Laatstgenoemde kreeg onlangs nog een boete van DNB, omdat ze wel diensten aanboden aan Nederlanders zonder registratie.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin El Salvador

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties