Toezichthouder gaat strijd aan met ongereguleeerde bitcoin beurzen

Toezichthouder gaat strijd aan met ongereguleeerde bitcoin beurzen

De toezichthouder in het Canadese Ontario legt een boete op aan Bybit en stopt handel van Kucoin, beide ongereguleerde bitcoin beurzen.

Toezichthouder grijpt in

Dat is de uitkomst van een rechtszaak die was aangespannen door de Ontario Securities Commission tegen deze Aziatische beurzen. De rechter heeft besloten dat Kucoin geen cryptodiensten mag aanbieden in deze Canadese staat. Daarnaast is er een schikking getroffen met Bybit. Deze exchange uit Singapore moet omgerekend 1,6 miljoen dollar boete betalen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De toezichthouder zegt in een toelichting: 'In tegenstelling tot KuCoin heeft Bybit wel proactief gereageerd op onze informatieverzoeken. Dat heeft geholpen om te komen tot een schikking'.

De handhaving is gestart omdat Canada elke beurs ziet als een effectenhandelaar, terwijl crypto's officieel nog niet zijn geclassificeerd als effecten zoals aandelen. De eerste actie was tegen Poloniex. Canada kent geen federale toezichthouder zoals in Amerika het geval met de Securities and Exchange Commission. Maar omdat in Ontario de grootste effectenmarkt huist, zijn de acties van de toezichthouder ook leidend voor de rest van het land.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin Canada regulering

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties