Toezichthouder wil stoppen met bitcoinleningen in Thailand

Toezichthouder wil stoppen met bitcoinleningen in Thailand

De Thaise Securities and Exchange Commission is leningen met bitcoin zat. De toezichthouder reageert op de recente sluiting van verschillende geldverstrekkers in de industrie.

Als het aan de ambtenaren ligt mogen bitcoinbedrijven geen leenproducten meer aanbieden in het land. De SEC houdt verschillende openbare gesprekken gesprekken tot midden oktober.

In de wereld van bitcoin zijn talloze bedrijven en personen actief. Een groep daarvan maakt er een sport van om overal renteproducten voor aan te bieden. Hoge rentes op je stablecoins, bitcoin of willekeurige altcoin zijn nog altijd te vinden. Dat gaat echter lang niet altijd goed, het businessmodel rammelt. Zonder grote winsten op andere plekken kun je niet oneindig hoge rente uitbetalen.

De Thaise cryptobeurs Zipmex kwam recentelijk in de problemen. Eind juli pauzeerde het platform de opnames van klanten vanwege "volatiele marktomstandigheden" en blootstelling aan Babel Finance en Celsius Network. Dat duo ging kapot door de ineenstorting van de (leen)markt.

In de woorden van de toezichthouder is dit om handelaren te beschermen tegen de 'risico's van zulke aanbieders'.

De plannen

Bedrijven in Thailand mogen geen opbrengsten meer beloven aan klanten die simpelweg hun geld storten. Zelfs als je als bedrijf je winsten ergens anders vandaan haalt, is dit niet meer toegestaan. De regels zijn nog niet van kracht, maar de toezichthouder lijkt vastberaden. Ook advertenties rondom leendiensten worden verboden.

Advertenties liggen ook onder de loep. Bedrijven die in het land actief zijn mogen alleen nog adverteren voor 'officiële kanalen', denk aan hun eigen website. Ook wordt het verplicht om gegevens over hun advertenties te delen. Denk aan de uitgaven in het algemeen, maar bijvoorbeeld ook de geldstromen én voorwaarden richting influencers en bloggers.

Lees meer over:
Bitcoin thailand

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan