Thaise cryptobeurs Zipmex hervat bitcoin opnames voor deel van klanten

De Thaise cryptobeurs Zipmex gaat gedeeltelijk haar deuren weer openen.

Platform op pauze

Eind juli pauzeerde het platform de opnames van klanten vanwege “volatiele marktomstandigheden” en blootstelling aan Babel Finance en Celsius Network. Er bleef veel onzekerheid rond het bedrijf hangen. De SEC riep klanten op zich te melden als ze schade hadden gelopen. Ook waren er overnamegeruchten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vanaf 11 augustus mogen klanten gedeeltelijk hun bitcoin of ether van het platform halen. Het is niet bekend wanneer alles weer ’terug bij af’ is en of dat überhaupt gaat gebeuren. Eerder werden crypto-opnames ook al kort opengezet.

De Thaise beurs diende vorige week een aanvraag in op grond van Sectie 64 van de Insolvency, Restructuring and Dissolution Act 2018 van Singapore. Het doel was om daarmee te voorkomen dat schuldeisers de komende zes maanden claims zouden indienen.

Hiermee hoopten ze ook tijd te winnen om geld op te halen. De rechtszitting voor het moratorium is gepland op 15 augustus in de stadstaat.

Ondanks alle problemen heeft Zipmex dus toch besloten dat klanten een deel van hun bitcoin en ether in eigen beheer kunnen nemen. Dit kan alleen tussen 11 augustus en 16 augustus. Het betreft ook alleen mensen die de zogenoemde Z Wallet gebruiken, wat neer komt op ongeveer 60% van het klantenbestand van het bedrijf.

Vorige week werden ook de opnames van enkele altcoins al hervat.

Gisteren werd de lijst met ‘cryptobedrijven met financiële problemen’ weer uitgebreid: ook Hodlnaut stopte opnames, in navolging van onder andere Celsius, Voyager, 3AC en Vauld.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsthailand