Coinbase-medewerkers komen van koude kermis thuis na verdwijnen nieuwe baan

Bitcoinbedrijven hebben het moeilijk. Verschillende sollicitanten bij Coinbase melden dat zij eerst werden aangenomen, maar inmiddels weer zonder toekomstige baan zitten.

Coinbase is de grootste cryptobeurs van de Verenigde Staten. Dat betekent echter niet dat ze immuun zijn voor de omstandigheden in de markt. Het handelsvolume is de afgelopen tijd flink gedaald. In het eerste kwartaal van 2022 leed Coinbase een verlies van $430 miljoen. Het teleurstellende resultaat zorgt ook voor een aandelenkoers van 80% lager dan het hoogtepunt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Minder banen

Ook cryptobeurzen kijken bij verliezen en eventuele bezuinigingen naar het personeelsbestand. Online verschijnen verschillende verhalen van teleurgestelde potentiële werknemers van Coinbase.

Sommige 'slachtoffers' hadden mooie plannen. "Ik ben sprakeloos over de onverantwoordelijkheid die Coinbase heeft getoond bij het beheren van aanwervingen en ben hopeloos over mijn huidige situatie", schreef Chung Wook Ahn. Hij accepteerde een baan in februari en heeft nu nog 90 dagen om een oplossing te vinden. Daarna verloopt zijn visum.

Ontslagen

De broers Winklevoss, oprichters van cryptobeurs Gemini, gaat 10% van hun personeel ontslaanmaken bekend dat Gemini Trust Co. 10% van het personeel ontslaat. Dit doen de twee in een poging om de "cryptowinter" te overleven.

Net als Coinbase is Gemini ook een Amerikaans bedrijf. Zij willen op termijn met hun aandelen ook zelf naar de beurs. De vraag is of dat een goed idee is. Het biedt veel voordelen op het gebied van financiering. Ook aandeelhouders kunnen er een zakcentje mee verdienen.

Tegelijkertijd blijft Gemini nu een koersval van hun aandelen bespaard. Een aandeel van Coinbase staat op het moment van schrijven op $66. Het hoogtepunt lag boven $342.

Coinbase-medewerkers komen van koude kermis thuis na verdwijnen nieuwe baan
Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCoinbase

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...