Tom Lee: Alle reden om optimistisch te zijn over bitcoin

Tom Lee, managing partner bij Fundstrat Global Advisors, is optimistisch over de toekomst van bitcoin, nu de grootste cryptomunt de bearmarkt achter zich lijkt te laten. Dat zegt de analist in het programma "Squawk Box" van de Amerikaanse nieuwszender CNBC. Bitcoin heeft nu eenmaal het vermogen om sterker uit bearmarkten te komen en volgens hem is dat momenteel ook aan de hand.

"Dit jaar heeft bitcoin behoorlijk wat beproevingen doorstaan, omdat we te maken hebben gehad met enkele van de strengste regelgevende maatregelen tegen crypto en bitcoin. Maar er lijkt nu een bodem gevonden." Hij voorziet dat steeds meer traditionele, gevestigde partijen de markt betreden en dat steeds meer rotte appels de markt (gedwongen) moeten verlaten.

"Er is min of meer een exodus geweest van veel spelers, maar we hebben ze vervangen door enkele traditionele spelers die veel geloofwaardigheid hebben, zoals BlackRocks en Citadels die nu in bitcoin stappen. Dus ik denk dat er redenen zijn om optimistisch te zijn." Hij ziet ook technisch gezien genoeg ondersteuning de komende tijd.

Hij voegt eraan toe dat bitcoin populairder is onder millennials, mensen geboren tussen 1981 en 1994, en dat deze groep zich steeds meer gaat ontpoppen als bitcoinspaarders.

"Het is een generatieding. Ik denk dat [goud] meer iets is voor de babyboomers en bitcoin meer iets voor millennials. Maar zoals we weten zal in de komende 20 jaar veel rijkdom worden overgedragen aan jongere mensen. Er zijn wereldwijd slechts 100 miljoen houders van bitcoin."

Dus je krijgt meer vraagt vanuit de zakelijke markt op Wall Street, maar tegelijkertijd komt er ook meer vraag op de consumentenmarkt naar bitcoin. Door de eindige hoeveelheid van 21 miljoen bitcoins heeft dat een positief effect op de prijs. Lee, die in het verleden bizarre prijsvoorspellingen deed, liet zich deze keer niet verleiden een prijs te noemen.

De koers van bitcoin hangt momenteel nog boven de $30.000. Wat zeggen andere analisten over de korte termijn koers? Volgens CryptoKaleo is het van belang dat deze boven de $30.153 blijft.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...