Toncoin 8% omhoog na vrijlating Pavel Durov

852 totale weergaven
ton

Pavel Durov werd enkele dagen geleden opgepakt in Frankrijk. Als gevolg daarvan kelderde de Toncoin (TON) koers met ruim 20%. Inmiddels is hij vrijgelaten en staat de munt weer 8% hoger. Ondanks de vrijlating van Durov zijn er nog altijd zorgen over Toncoin.

Pavel Durov vrijgelaten?

Het is overigens overdreven om te stellen dat Pavel Durov echt vrijgelaten is. Hij is vrij op een borgtocht van 5 miljoen euro en mag Frankrijk niet verlaten. Iedere week moet hij zich melden op een politiebureau in Frankijk.

De lokale autoriteiten verwijten Durov meerdere strafbare feiten. Onder andere het faciliteren van drugshandel, het organiseren van fraude en het distribueren van pornografische beelden met minderjarigen.

Ook verwijt men Durov dat hij weigert mee te werken met de autoriteiten en dat hij cruciale informatie achter zou houden, die nodig is voor het juridische onderzoek.

Er zijn echter ook mensen die denken dat zijn arrestatie te maken heeft met het feit dat hij Russisch is en zijn app mogelijk door de Russen wordt ingezet. Dat kan natuurlijk ook een optie zijn.

De waarheid is dat niemand dit soort zaken zeker kan weten, dus het blijft altijd een beetje gissen.

Zorgen over Toncoin

Die zorgen zijn van meer technische aard, want de blockchain van TON viel op 27 augustus plotseling stil. Dat wil zeggen dat de blockchain voor een periode van zeven uur geen transacties verwerkte.

Hoewel alles op 28 augustus weer begon te werken, deed er zich een ander probleem voor. Het leek erop dat de blockchain opnieuw stopte met het produceren van nieuwe blokken. Volgens @ToncoinStatus had die opstopping te maken met het succes van de nieuwe DOGS memecoin.

Op het moment van schrijven lijkt alles weer redelijk normaal te zijn voor de TON blockchain. Op basis van de data van Tonscan lijkt het in ieder geval alsof het netwerk weer is begonnen met het produceren van blokken na de tweede uitval.

Hoewel het team de problemen heeft opgelost, blijven mensen zich uiteraard zorgen maken over het project.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....