Toncoin koers daalt 20% door arrestatie van Telegram’s CEO Pavel Durov

539 totale weergaven
toncoin koers

De Toncoin koers is vandaag met 20% gedaald na de arrestatie van Pavel Durov, de oprichter en CEO van Telegram, in Frankrijk. Deze daling volgde snel op de arrestatie van Durov op zaterdagavond op de luchthaven van Le Bourget.

Details van de arrestatie van Pavel Durov

Volgens TF1 werd Pavel Durov, die zowel Franse als Russische nationaliteit heeft, rond 20.00 uur aangehouden terwijl hij uit zijn privéjet stapte. Hij was op dat moment samen met zijn lijfwacht en een vrouw. De arrestatie werd uitgevoerd door de Air Transport Gendarmerie (GTA), op basis van een zoekbevel van OFMIN van de Franse recherche.

Dit zoekbevel maakte deel uit van een groot onderzoek naar de vermeende betrokkenheid van Durov bij criminele activiteiten op Telegram. De beschuldigingen omvatten terrorisme, drugshandel, fraude en het verspreiden van illegale inhoud, waaronder materiaal over kindermisbruik.

Na zijn arrestatie werd Durov in hechtenis genomen door de Nationale Anti-Fraude Dienst (ONAF), die onder de Douanedirectie valt. Dit kan leiden tot een rechtszaak en mogelijk meerdere aanklachten.

De autoriteiten maken zich ook zorgen dat Durov kan proberen te ontsnappen, gezien zijn grote financiële middelen. Het onderzoek richt zich nu op de gebrekkige moderatie op Telegram en de rol van het platform in het faciliteren van illegale activiteiten.

Onderzoekers beweren dat Durov’s gebrek aan controle Telegram een toevluchtsoord heeft gemaakt voor georganiseerde criminaliteit, zoals terrorisme, drugshandel en pedofilie.

Toncoin koers daalt door nieuws

Na het nieuws over de arrestatie van Durov is de koers van Toncoin sterk gedaald. De cryptocurrency is meer dan 20% gedaald en wordt nu verhandeld rond de $5,38 volgens CoinMarketCap. Toncoin is nauw verbonden met het Telegram-ecosysteem, en de juridische problemen van de oprichter hebben het vertrouwen van beleggers aangetast.

Oorspronkelijk was er optimisme over een koersstijging van Toncoin door nieuwe projecten en investeerdersinteresse. Maar de recente ontwikkelingen hebben de koers naar het laagste punt in twee weken geduwd.

Lees meer over:
TelegramToncoin

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...