Tone Vays: bitcoin naar $300.000 in volgende bullmarkt

De doorgewinterde handelaar Tone Vays denkt dat de bitcoin koers naar de maan gaat. De prijs zou kunnen oplopen tot een zescijferig niveau van $300.000 per stuk. Een boude uitspraak, en dat terwijl Vays ook bekend staat als een bear.

In een Youtube-sessie vertelt de New Yorker zijn 123.000 abonnees hoe bitcoin in een volgende bullmarkt tussen de 792 en 1.238 procent kan gaan stijgen ten opzichte van de huidige marktprijzen. Hij zegt onder meer:

“Dus dit is mijn projectie. Er zijn twee paden. We kunnen deze lijn [diagonale weerstand] twee keer raken, zoals in de laatste cyclus van 2021. Of, we kunnen deze regel een keer tegen het einde raken, zoals we deden in de vorige cyclus van 2017. Als we het tegen het einde halen, gaan we hoger $300.000. Als we het twee keer halen, gaan we lager $200.000.”

Dit is de grafiek die Vays deelt met zijn volgers, waarbij de koers een diagonale lijn naar rechtsboven maakt.

bron: Tone Vays Youtubekanaal / Daily Hodl
bron: Tone Vays Youtubekanaal / Daily Hodl

Kijkend naar de grafiek van de handelaar, dan moet de koers van bitcoin ergens in 2025 stijgen naar het aanvankelijke doel van $200.000. Mocht BTC hoger gaan en stijgen naar $300.000, dan denkt Vays dat dit eind 2025 of begin 2026 kan gebeuren. Voorlopig is de cryptowinter voor de munt echter niet voorbij. Denkt ook Vays, die voorziet dat de correctie nog even voortduurt.

"De vorige week is slecht afgesloten, wat ons op dit moment klaarmaakt voor een terugval helemaal tot aan het voortschrijdend gemiddelde op lange termijn en $20.000."

Op het moment van schrijven wordt bitcoin verhandeld voor circa $22.400.

Ook de macro-economie blijft impact houden op bitcoin, ziet de Nederlandse handelaar Michaël Van de Poppe. Hij ziet dat de markten de renteverhogingen van de Federal Reserve dit jaar aan het inprijzen zijn. Aandelenkoersen trekken wel weer bij, maar bitcoin blijft voorlopig achter.

Het is op de korte termijn belangrijk om de $21.500 als support te houden, zo stelt hij in de onderstaande tweet.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwskoersupdate

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...