Bitcoin update: slechts een dip of het begin van nieuwe neerwaartse trend?

Bitcoin update: slechts een dip of het begin van nieuwe neerwaartse trend?

Door de daling van afgelopen donderdagnacht (-5%) zijn onze voorzichtige tekenen van kracht op de lage tijdsbestekken volledig verpulvert. We zien direct dat mensen beweren dat iedereen deze dip echt zou moeten kopen. Maar gaat het hier wel om een dip of om het begin van een nieuwe neerwaartse trend?

De bitcoin koers staat momenteel op 22,352.73USD. We bespreken in deze update waarom wij niet bereidt zijn om op dit moment blind de dip te kopen.

Bitcoin (BTC) 30-minuten grafiek

De laatste weken gebruiken we met regelmaat dit lage tijdsbestek om de lokale trend en dus de richting voor de korte termijn vast te kunnen stellen. Onze gedachte hierbij was dat het pas zinvol wordt om het over een bodem te hebben op het moment dat we de eerste tekenen van kracht zien op de lage tijdsbestekken.

Ondanks het feit dat we aan het begin van de week een voorzichtige eerste teken van kracht zagen (heroveren 200 MA’s), ontbrak het nog aan de nodige overtuiging. Tenslotte kregen we in plaats van een overtuigende uitbraak te maken met choppy prijsactie, waarbij de koers rond stuiterde vlak onder en dan weer vlak boven deze voortschrijdende gemiddelden die min of meer samenvloeide met de onderkant van de prijsrange.

Om die reden formuleerde we een duidelijk invalidatiemoment, namelijk het moment waarop we de 200 MA’s als trendsupport zouden verliezen in combinatie met een lower low onder de recente low van $23.000.

Het belang van een goed invalidatiemoment (stoploss) wordt maar weer eens bevestigd. Tenslotte is ons een daling van 4.5% bespaard gebleven vanaf het moment dat we onder ons invalidatiemoment ($23.000) terecht kwamen.

Er zijn op dit moment geen bullish argumenten te vinden op dit lage tijdsbestek. Dus ook nu weer heeft het geen zin om het over een bodem te hebben, waarover straks meer. We zullen de komende dagen opnieuw moeten wachten op een eerste teken van kracht voordat we het gaan hebben over een bodem of nieuwe posities innemen.

Bitcoin koers analyse: prijs daalt zakt door naar $22.350

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

Door de daling van afgelopen donderdagnacht zijn we trendsupport van de 200 MA’s kwijtgeraakt, wat betekent dat we voor deze rally als geheel misschien wel een top hebben bereikt. We zullen dus echt rekening moeten houden met mogelijk een diepere pullback in de komende week.

Direct na de sterke daling zien we mensen beweren dat iedereen deze dip echt zou moeten kopen. Maar vraag jezelf eens af of je op dit moment de dip koopt of dat je instapt aan het begin van een nieuwe neerwaartse trend?

Precies dezelfde mensen die nu beweren dat jij deze dip zou moeten komen, deden dit ook toen we een week geleden na de daling vanaf $25.000 de 200 EMA als support testte (blauwe cirkel). De huidige dip bevindt zich alweer 4.5% onder de vorige dip, veel zijn ze er dus niet mee opgeschoten.

Op dit moment hebben we te maken met een neerwaartse trend op alle tijdsbestekken en consolideert de koers vlak onder de bovenkant ($22.500) van onze voormalige vijfmaandenlange prijsrange.

Wanneer we er niet in slagen om op hele korte termijn terug te keren boven de prijsrange, dus boven de $22.500, dan kunnen we ons verblijf boven de prijsrange van de afgelopen weken bestempelen als een afwijking. Conform onze prijsrange analyse impliceert een afwijking een verdere daling richting het midden van de prijsrange $20.550 (-8%) en in het meest bearish scenario mogelijk zelfs de onderkant van de prijsrange $18.600 (-16.5%).

Voordat we mogelijk verder gaan dalen richting het midden van de rijsrange komen we op de weg naar beneden nog een support gebied tegen rond $21.600 waar we een aantal weken geleden succesvol trendsupport hebben getest, zie zwarte pijl. Het grote verschil met nu is dat we voor het eerst sinds het begin van dit jaar nu onder de 200 MA’s handelen.

Al het voorgaande wil overigens niet zeggen dat we niet snel kunnen terugkeren boven de prijsrange of dat we bij een daling geen support gaan vinden rond $21.600. Wat het ons verteld is dat we niet, zonder dat de grafieken dit standpunt rechtvaardigen, blind de dip gaan kopen. We wachten op eerste tekenen van kracht op de lagere tijdsbestekken om vanaf hier opnieuw de balans op te maken.

Bitcoin koers analyse: prijs daalt zakt door naar $22.350

De Bitcoin Webshop van Nederland & België 

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Originele Bitcoin cadeaus voor jezelf of om weg te geven.

Om je alvast te helpen hebben wij een overzicht van de top 10 ‘bitcoin cadeaus’ voor 2023 gemaakt. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Wijn | Heerlijke wijn in prachtige fles met tinnen etiket en bitcoin logo
- Bitcoin Chocolade Duo | Gold & Bronze, van de lekkerste Belgische chocolade
- Bitcoin Sleutelhanger | Eyecather voor jouw sleutelbos
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
- Bitcoin Bieropener | Industrial Gold

Bitcoin koers analyse: prijs daalt zakt door naar $22.350
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan