Top crypto koers verwachtingen – BTC, ETH, XRP stabiliseren, zijn dit de grootste crypto stijgers van morgen?

Na een moeilijk begin van de maand lijken de belangrijkste cryptocurrencies zich nu te stabiliseren. Zowel Bitcoin als Ethereum startte september nog met aanzienlijke dalingen van meer dan 4%, maar waren al snel weer in staat om zich enigszins te herstellen. Hierdoor zijn de cryptos zoals Bitcoin en Ethereum over de afgelopen dagen met slechts 0,73% en 0,37% gedaald.

Bitcoin is op het moment van schrijven $25.771 waard en heeft een handelsvolume van bijna $11 miljard. Hiermee is BTC met 0,41% gedaald over de afgelopen 24 uur. Ethereum is daarnaast met een kleine 0,22% gestegen en is nu $1.634 waard met een handelsvolume van iets meer dan $4 miljard. Investeerders vragen zich nu af hoe de toekomst eruit ziet voor de grootste cryptos van dit moment en of er alternatieven zijn die het beter doen.

Wat Gaat Bitcoin Doen in September?

Bitcoin is over de afgelopen 30 dagen met meer dan 10% gedaald en lijkt nog altijd niet hersteld te zijn van de recente crypto crash. Elke stijging is van korte duur en de technische indicatoren van Bitcoin zijn nog altijd niet erg positief.

Top crypto koers verwachtingen - BTC, ETH, XRP stabiliseren, zijn dit de grootste crypto stijgers van morgen?
Bron: Tradingview

De koers van Bitcoin bevindt zich met $25.771 onder zowel de 30-daagse exponential moving average van $27.017 als de 100-daagse exponential moving average van $27.873. Dit betekent dat het er op zowel de korte als de lange termijn niet naar uitziet dat Bitcoin een aanzienlijke stijging door gaat maken.

Aan de andere kant bevindt de RSI van Bitcoin zich op neutraal terrein met 36, deze waarde is over de afgelopen dagen echter niet in staat geweest om aanzienlijk te stijgen. Het MACD histogram geeft wel een koopsignaal af met een waarde van -650.

Het blijft dus moeilijk om aan te geven hoe de koers van Bitcoin zich gaat gedragen in de aankomende dagen en weken. Investeerders zullen vooral de externe factoren in de gaten moeten houden aangezien deze naar alle waarschijnlijkheid de toekomstige koers beweging van Bitcoin gaan bepalen.

Hoeveel kan Ripple Waard Worden?

XRP heeft het misschien nog wel het moeilijkste van de grootste 5 cryptos. In tegenstelling tot BTC en ETH, die rond de 10% daalden, moest XRP over de afgelopen 30 dagen genoegen nemen met een daling van meer dan 20%. Ook over de afgelopen 7 dagen is de koers al weer met meer dan 2% gedaald.

Top crypto koers verwachtingen - BTC, ETH, XRP stabiliseren, zijn dit de grootste crypto stijgers van morgen?
Bron: Tradingview

De technische indicatoren zijn gelijkwaardig aan die van Bitcoin. De koers bevindt zich onder zowel de 30-daagse als de 100-daagse exponential moving average. En daarnaast bevindt de RSI zich in neutraal gebied maar geeft het MACD histogram een koopsignaal af.

In het geval van XRP is het wachten op de ontwikkelingen rondom het hoger beroep dat de SEC is begonnen tegen de recente uitspraak die in het voordeel uitpakte van Ripple. In een positieve uitkomst gaat de koers zich waarschijnlijk opmaken voor een aanzienlijke rally, maar bij een negatieve uitkomst kan het goed zijn dat XRP onder de $0,50 gaat zakken.

Gaat Ethereum Stijgen?

Ethereum is op dit moment $1.634 waard en is met bijna 11% gedaald over de afgelopen 30 dagen. Net als Bitcoin en XRP heeft het zich wel kunnen stabiliseren na de recente crypto crash maar heeft het nog geen aanzienlijk herstel kunnen doormaken.

Top crypto koers verwachtingen - BTC, ETH, XRP stabiliseren, zijn dit de grootste crypto stijgers van morgen?
Bron: Tradingview

De oscillators geven een zwak koopsignaal af terwijl de moving averages een sterk verkoopsignaal afgeven. Het blijft dus ook bij Ethereum onduidelijk hoe de vooruitzichten eruit gaan zien. Investeerders zullen de 20-daagse exponential moving average van $1659,8 in de gaten moeten houden aangezien een stijging tot voorbij dit niveau mogelijk een rally tot stand kan brengen.

Cryptos met Meer Potentie

De grote cryptos lijken het vooralsnog moeilijk te hebben en lijken zich op de korte termijn niet te gaan herstellen. Hierdoor zullen investeerders er goed aan doen om alternatieve cryptos te overwegen waarmee ze hun portfolio kunnen diversifiëren. Hieronder bespreken we daarom drie van de beste nieuwe altcoins van dit moment.

Bitcoin BSC

Met Bitcoin BSC is er een nieuwe vorm van Bitcoin naar voren gekomen die ontwikkeld is op de blockchain van Binance. Doordat deze token zich bevindt op de Binance blockchain kunnen gebruikers, in tegenstelling tot de originele Bitcoin, deze token gebruiken voor staking. Hierdoor zijn gebruikers in staat om extra geld te verdienen aan hun crypto investering. Daarnaast is de token op de BNB Smart Chain beter beveiligd en zijn er smart contract mogelijkheden.

Top crypto koers verwachtingen - BTC, ETH, XRP stabiliseren, zijn dit de grootste crypto stijgers van morgen?

Bitcoins BSC heeft 14.550.000 tokens gereserveerd voor staking beloningen. Als dit wordt opgeteld bij 6.125.000 tokens die aanwezig zijn tijdens de presale heeft Bitcoin BSC net als Bitcoin een token voorraad van 21 miljoen tokens. Bitcoin BSC tokens zijn op dit moment te koop in de presale voor slechts $0,99. Dit betekent dat het platform gelist wordt met een initiële market cap van $6.063.750.

Vanaf Q3 van dit jaar zal je direct kunnen beginnen met het staken van deze tokens. $BTCBSC tokens zijn gemakkelijk te koop op de officiële presale website van het platform via zowel ETH als USDT.

Bezoek Bitcoin BSC Presale Hier

Wall Street Memes (WSM)

Wall Street Memes is een community aan particuliere investeerders die het samen succesvol hebben opgenomen tegen de grote financiële instituten van Wall Street. Deze community is nu ook relevant geworden voor de crypto markt vanwege de introductie van de $WSM token.

Top crypto koers verwachtingen - BTC, ETH, XRP stabiliseren, zijn dit de grootste crypto stijgers van morgen?

Deze token is ontwikkeld om de particuliere investeerders ook een kans te geven om winsten te realiseren via een meme coin in de crypto markt. De $WSM token kan rekenen op de ondersteuning van een grote community en wist hierdoor al snel succesvol te worden tijdens zijn presale. De token heeft nu al meer dan $25 miljoen opgehaald en is hiermee en van de meest populaire tokens van 2023.

Experts verwachten dat $WSM snel een tier-1 exchange vrij kan spelen en hierdoor aanzienlijke stijgingen door kan gaan maken. Investeerders zullen er dus snel bij moeten zijn om de $WSM token te kopen nu die nog relatief goedkoop is. $WSM tokens zijn gemakkelijk te koop middels ETH, USDT en creditcard.

Bezoek Wall Street Memes Hier

Launchpad XYZ (LPX)

Het Web3 genre wordt steeds belangrijker binnen de crypto markt en ondanks de recente crypto crash is dit genre nog altijd bezig om zichzelf te blijven ontwikkelen. Toch kan het voor veel investeerders erg moeilijk zijn om te navigeren in deze wereld, en dit is precies waarin Launchpad XYZ wilt helpen.

Launchpad XYZ is bezig met de ontwikkeling van een portaal waarin alle belangrijke functies en services van Web3 beschikbaar zijn. Hierbij kan gedacht worden aan een gedecentraliseerde exchange, een eigen Web3 wallet, een bibliotheek met Play 2 Earn games en nog veel meer. Deze portaal moet uiteindelijk een brug gaan vormen tussen de wereld van Web2 en Web3 en Launchpad wilt uiteindelijk verantwoordelijk zijn voor de toestroom van 10 miljoen nieuwe gebruikers naar Web3.

De LPX token vormt de ruggengraat van het ecosysteem van Launchpad aangezien het verantwoordelijk gaat zijn voor alle transacties op dit platform. Daarnaast kunnen gebruikers de tokens vastzetten voor extra beloningen zoals kortingen op abonnementen, vroege toegang tot presales en Play 2 Earn games en nog veel meer.

LPX tokens kosten op dit moment $0,0445 en zijn te koop via de presale website van Launchpad. Op dit moment is er nog enkele uren een aanbieding gaande waarbij investeerders 19% korting kunnen krijgen op hun tokens. LPX tokens zijn te koop middels ETH, USDT, creditcard en BNB.

Bezoek LPX Presale Hier

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
bitcoin koersEthereumXRP

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...