Top Coinbase-functionarissen verkochten meer dan $1 miljard aan COIN

Het runnen van een cryptobeurs is een lucratieve business. Zeker als je succesvol bent en ook nog met je aandelen zelf naar de beurs mag. De topmensen van Coinbase verkochten voor $1,2 miljard aan hun aandelen na de beursgang.

Volgens de Wall Street Journal gaat het om mede-oprichters Brian Armstrong en Fred Ehrsam. Ook Chief operational officer Emilie Choi en Chief Product Officer Surojit Chatterjee besloten een deel van hun aandelenpakket te verkopen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit is normaal gesproken geen gekke stand van zaken. Het is echter wel opmerkelijk als je kijkt naar de huidige koers van het aandeel COIN. Sinds de lancering is de prijs van een aandeel in Coinbase met 77% (!) gedaald.

De aandelen van de top van Coinbase werden verkocht voor een prijs tussen de $422 en $189. Op het moment van schrijven staat de prijs op $75.

Top Coinbase-functionarissen verkochten meer dan $1 miljard aan COIN

Verkopen

Het is echter niet zo dat mensen als Armstrong ineens niets meer te zeggen hebben binnen de organisatie. De mede-oprichter heeft nog altijd 59% van al het stemrecht. Hij verkocht $292 miljoen aan aandelen. Zijn compagnon verkocht voor $500 miljoen aan aandelen.

Choi verkocht voor $226 miljoen en gebruikte nog wat opties. Om af te ronden liquideerde Chatterjee in totaal $110 miljoen aan COIN. De gelukkige kopers staan zonder uitzondering allemaal op een lager punt.

Lees meer over:
Coinbase

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...