Coinbase eerste bitcoinbedrijf in Fortune 500

Coinbase is het eerste bitcoinbedrijf in de Fortune 500. De Fortune 500 is een ranglijst van bedrijven uit de Verenigde Staten. De volgorde is vrij eenvoudig: de nummer één heeft de grootste jaaromzet.

Coinbase is de grootste Amerikaanse cryptobeurs. De industrie is, ondanks de recente dalingen, enorm gegroeid de afgelopen jaren. Wie daar vooral van profiteren zijn bedrijven die hun diensten aanbieden in diezelfde industrie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

$7,8 miljard omzet

De beurs had een omzet van $7,8 miljard in het fiscale jaar van 2021. Daarmee komt het als 437e op de lijst.

Als je kijkt naar de groei van die omzet, staat Coinbase een stuk hoger. De omzet groeide met ruim 500%, alleen Moderna (bijna 2.200%) blijft de beurs voor in de lijst van grote Amerikaanse bedrijven.

Het grootste gedeelte van de omzet van Coinbase komt uit handelskosten. Klanten die handelen op de beurs betalen een trading fee. Daarnaast heeft Coinbase allerlei andere bedrijfstakken. Denk bijvoorbeeld aan custody, maar ook leningen en surveillance voor overheden.

Profiteren van de situatie

Coinbase (en Moderna) profiteerden optimaal van de ‘bizarre situatie door COVID’, zegt hoofdredacteur Alyson Shontell. De koers van bitcoin en de interesse erin bleef groeien toen de wereld in de ban was van corona.

Tegelijkertijd is het niet allemaal goed nieuws.

Coinbase deelde eerder al slechte kwartaalcijfers. Het handelsvolume op de grote Amerikaanse cryptobeurs daalde met 44% in vergelijking met het vierde kwartaal in 2021. Ook de aandelenkoers (COIN) zit in een flinke dip.

Bitcoin staat op het laagste punt (onder de grens van $30.000) sinds de beursgang van Coinbase. De koers van COIN is sinds de start (april 2021) met meer dan 80% gedaald. Coinbase maakt stappen op de lijst van Fortune 500, maar we zien ook duidelijk verschillende problemen bij het bedrijf.

Coinbase is nog altijd de grootste in de VS, maar de wereld van bitcoin is erg competitief. Wie weet hoe de verhoudingen over een paar jaar liggen..

Coinbase eerste bitcoinbedrijf in Fortune 500
Lees meer over:
Coinbase

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...