Top meme coins kelderen terwijl crypto markt daalt – Waarom zakken Dogecoin en Shiba Inu?

2063 totale weergaven
meme coin

Vandaag zien we een daling op de crypto markt (-1,26%), dit staat in schril contrast met de daling binnen de meme coin sector, waar maar liefst -6,5% daling te zien is. Enkele bekende crypto memes dalen met -5%, zoals Dogecoin en Dogwifhat. Kleinere meme coins dalen zelfs met meer dan -20%.

Waarom daalt de huidige crypto markt? Welke kansen zien wij op de markt. Daarnaast zoomen we in op de koersen van Dogecoin en Shiba Inu, de top 2 meme coins op de markt.

Waarom zakken Dogecoin en Shiba Inu vandaag extra hard?

De crypto markt bevindt zich in een lastige periode nadat Bitcoin richting $ 55.000 is gezakt. Deze ochtend ligt de Bitcoin koers op $ 55.681  na een daling van 2,55% in 24 uur, met meer dan $ 116 miljoen aan BTC liquidiaties in deze periode.

Meme coins, die worden beschouwd als nóg riskanter en volatieler dan andere cryptomunten, zijn vandaag verder gedaald. Als we het verband leggen met de fear/greed index, die momenteel op 28, oftewel, “fear” ligt, is het logisch dat investeerders zich niet veilig voelen met hun geld in meme coins.

Dit is waarschijnlijk de reden dat Dogecoin (DOGE) vandaag met ruim 5% is gedaald naar $ 0,1043, terwijl Shiba Inu (SHIB) met 2,7% is gezakt naar $ 0,00001599.

Waarom zakt Dogecoin?

Dogecoin is vandaag verder gedaald, nadat de meme coin gisteren een poging heeft gedaan te herstellen naar $ 0,1140. De Dogecoin koers grafiek heeft intussen een “Death Cross” gevormd nadat de 30-daagse moving average (geel) onder de 200-daagse (blauw) is gedaald.

Dit bearish signaal, in combinatie met de lage Relative Strength Index (RSI) van 300, wijst erop dat DOGE weinig momentum heeft en daardoor niet tegen de verkoopdruk kan.

Dogecoin koers grafiek
Dogecoin koers grafiek – TradingView

Met de huidige bearish trend hoeft het niet lang te duren voordat Dogecoin onder de psychologische van $ 0,10 daalt, waardoor de koers dreigt verder te zakken richting $ 0,08. In het geval dat de crypto markt herstelt, zou DOGE weer kunnen stijgen richting $ 0,12 in de komende dagen.

In de Shiba Inu koers is een vergelijkbare situatie te zien, met de vorming van een Death Cross en relatief lage RSI, wat wijst op een lage koopdruk.

Waarom zakt Shiba Inu minder hard dan Dogecoin?

Hoewel Dogecoin groter is dan Shiba Inu en vandaag toch harder is gedaald, ligt de Shiba Inu koers ruim 33% lager dan een maand geleden, wat betekent dat deze meme coin enkele weken geleden al harder is gedaald dan Dogecoin.

Mogelijk is er momenteel minder interesse in SHIB, waardoor veel investeerders hun tokens al hadden verkocht. Dit wordt versterkt door het feit dat SHIB een trading volume van $ 400 miljoen heeft, terwijl DOGE $ 800 miljoen aan volume heeft.

SHIB burn rate
SHIB burn rate daalt – Shibburn.com

Ook op social media is er relatief weinig activiteit rondom Shiba Inu, terwijl ook de burn rate van SHIB vandaag sterk is afgenomen. De stagnerende SHIB burn rate, in combinatie met de lage populariteit van de meme coin, kan stijgingen erg lastig maken.

Hierdoor dreigt de Shiba Inu koers de komende week richting $ 0,00001200 te zakken als de markt nog verder daalt. In het geval van herstel, is er nog kans op een stijging richting $ 0,00002000.

Welke kansen zijn er op de markt?

De bearish trend van vandaag weerhoudt veel investeerders ervan om hun kapitaal in meme coins te stoppen, omdat deze nog verder kunnen dalen. Andere investeerders zien dit als een goed moment om te kopen, omdat meme coins later dit jaar weer flink de lucht in kunnen schieten.

In dit artikel kijken we naar twee alternatieve meme coins die tijdelijk verkrijgbaar zijn in een presale, hierdoor heb je niet het risico dat je investering daalt in waarde en dat je daardoor met verlies verkoopt. Na lancering heb je wel de kans om winst te maken als deze meme coins exploderen in waarde, daarnaast hebben deze meme coins een extra vorm van utility die helpen om ze te laten stijgen na lancering.

Pepe Unchained (PEPU)

Pepe Coin (PEPE) is vandaag met 8,8% gedaald naar $ 0,0008885, terwijl ook deze meme coin veel momentum heeft verloren. De nieuwe Pepe blockchain van Pepe Unchained (PEPU) speelt in op de populariteit van PEPE, die alter dit jaar mogelijk weer kan exploderen in waarde.

Pepe Unchained heeft zijn eigen layer-2 op Ethereum die profiteert van de sterke beveiliging, maar ook zijn eigen voordelen heeft, zoals lage transactiekosten, hoge snelheden en dubbele staking beloningen. Daarnaast staat deze blockchain volledig in het thema van memes, wat kan helpen om PEPU viraal te laten gaan.

Je kunt PEPU tijdelijk voor een lage prijs van $ 0,0083258 kopen tijdens de presale en ook profiteren van vroegtijdige staking beloningen, met een huidige APY van 693%. Binnenkort zal PEPU gelist worden op exchanges voor een hogere prijs en kun je je tokens met potentiële winst verkopen.

 

Pepe Unchained ($PEPU)

Pepe Unchained - veelbelovende meme coin met eigen blockchain

  • Zeer hoge staking beloning
  • Lage bridge kosten tussen ETH en PEPU
  • Zeer krachtige eigen blockchain
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Dit is geen beleggingsadvies, doe je eigen onderzoek.

 

WienerAI (WAI)

WienerAI (WAI) bereidt zich voor op de opkomende bull run, waarbij gaming en AI crypto waarschijnlijk centraal zullen staan. Het project heeft zijn eigen AI trading bot die dient als persoonlijke compagnon met als doel om je te helpen zoveel mogelijk winst te maken met traden.

De trading bot heeft een gebruiksvriendelijke interface, terwijl je ook tegen de AI kunt praten zoals met ChatGPT. Zo kun je weten wat de beste coins zijn om te traden en waarom dit zo is, ook kun je via de AI tokens swappen zonder extra kosten, waardoor je transacties razendsnel zijn en beschermd tegen MEV-aanvallen.

Je kunt WAI, de native token van WienerAI, vroegtijdig kopen voor $ 0,000726 per stuk, terwijl de presale al meer dan $ 7,2 miljoen heeft opgehaald. Dit betekent dat de presale binnenkort zal uitverkopen, waardoor dit een van de laatste kansen is om deze AI meme coin voor een lage prijs te kopen.

 

Beste AI meme coin

WienerAI - deels worst, deels AI 100% crypto

  • Meme coin met unieke AI-functies
  • Direct na aankoop kun je de tokens staken
  • Sterke tokenomics voor uitrol na lancering
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

 

    Door: Bart Klammer

    Bart is een ervaren schrijver die erg veel waarde hecht aan feiten. Met meer dan 12 jaar schrijfervaring en kennis van de cryptowereld weet hij moeilijke materie simpel over te brengen. Zijn passie voor het schrijven van content, combineert hij met zijn fascinatie in blockchain technologie. Omdat de...