Topman American Express ziet voordelen van cryptocurrency’s zoals bitcoin bij geldtransfers

Betalen met je creditcard is met name in Amerika nog zéér populair. De topman van American Express ziet dan ook geen direct gevaar in de toenemende populariteit van cryptovaluta zoals bitcoin.

‘Crypto’s zijn een belegging’

In de ogen van CEO Stephen Squeri blijven creditcards bestaan om snel mee te kunnen betalen. De topman deed zijn uitspraken tijdens de presentatie van de derdekwartaalcijfers van het concern.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hij somde vervolgens een aantal voordelen op: loyaltybeloningen, klantenservice, klachtenprocedures en mogelijkheid om een lening aan te gaan.

Volgens Squeri zijn cryptomunten voornamelijk een belegging en niet zozeer een betaaloptie. Hij ziet ook niet zo waarom zijn klanten het platform van American Express moeten gebruiken om ‘aandelen te kopen’ en dat ze ook weinig blijk geven van interesse in crypto’s.

Dollars versturen via lightning

Daar staat tegenover dat bij wél een rol ziet voor munten zoals bitcoin om geldtransfers ‘efficiënter’ te verwerken. Een van de voorbeeldcases is het land El Salvador, waar inwoners via een sublaag van het bitcoin netwerk (lightning) elkaar relatief goedkoop waarde kunnen versturen, ook dollars.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen?
Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...