Tornado Cash medeoprichter Alexey Pertsev borgtocht geweigerd door Nederlandse rechtbank

4392 totale weergaven

Alexey Pertsev, de medeoprichter en ontwikkelaar van Tornado Cash, is door een Nederlandse rechtbank borgtocht geweigerd. Dat meldt nieuwssite DLNews.

Tornado Cash developer borgtocht geweigerd

De advocaten van Pertsev wilden borgtocht om de Rus in staat te stellen zich voor te bereiden op zijn beroepsproces. Maar de rechtbank zegt “dat zijn voortgezette detentie zijn mogelijkheid om zijn verdediging voor te bereiden niet belemmert,” aldus Keith Cheng, de advocaat van Pertsev.

Pertsev is in mei schuldig bevonden aan witwassen door een Nederlandse rechter in de rechtbank van ‘s-Hertogenbosch. Hij kreeg 64 maanden gevangenisstraf opgelegd door de rechtbank. Het vonnis zorgde voor schokgolven binnen de gemeenschap en liet velen verontwaardigd achter. De zaak is beschreven als de meest cruciale juridische zaak in de cryptowereld.

Vorige maand is Pertsev digitale faciliteiten zoals een computer geweigerd, ondanks een presentatie van 18 punten door Cheng om te laten zien dat de zaak draait om technische aspecten van DeFi. Pertsev is een cruciale kennisbron voor het soort voorbereiding dat “niet door een advocaat is te doen,” verklaart Cheng aan DLNews.

Ameen Soleimani, een vriend van Pertsev die JusticeDao heeft opgericht om te helpen bij de coördinatie van de juridische verdediging in de Tornado Cash-zaken, schrijft op X dat “zelfs als zijn beroepspoging wordt geaccepteerd, hij nog minstens een jaar in de gevangenis zal moeten zitten, terwijl zijn advocaten zich voorbereiden op de beroepszitting.”

Lees meer over:
Tornado Cash

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...