Bitcoin feitje: totale Tether voorraad door de $70 miljard

De voorraad Tether (USDT) in de markt is weer toegenomen en door de 70 miljard dollargrens gegaan.

Ruim $70 miljard aan Tether in de markt

Tether is een grootste stablecoin op de cryptocurrencymarkt en het is een manier voor handelaren om snel in - en uit bitcoin te stappen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

On-chainanalist Dylan LeClair maakt melding van een nieuwe mijlpaal: op zondag 7 november was er 72,18 miljard dollar aan Tether in de markt voorhanden.

Kijken we naar de zogenaamde Stablecoin Supply Ratio (SSR), dan krijgt deze hoeveelheid stablecoins ook meer duiding.

De SSR is de verhouding tussen de bitcoin liquide voorraad bij beurzen gedeeld door de stablecoin voorraad van beurzen.

Zodra deze ratio op een relatief laag niveau ligt, dan is de "koopkracht" relatief groot. Volgens de laatste data van Glassnode is er sprake van een relatief laag niveau, getuige de onderstaande grafiek.

Bitcoin feitje: totale Tether voorraad door de $70 miljard

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...