Goedemorgen Bitcoin: 200.000 BTC weg bij beurzen in 4 maanden

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

‘Bitcoin stijgt nog 700% de komende jaren’

Kwantitatief analist PlanB heeft zijn bitcoin prijstarget voor het eerste kwartaal van 2022 herzien en onthuld wanneer hij de volgende sprong van bitcoin verwacht waarbij het alle altcoins achter zich laat.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In een interview met bitcoiner Anthony Pompliano zegt PlanB dat hij op basis van zijn modellen een mogelijke stijging van 700 procent voorziet voor begin 2022. Dat zou natuurlijk helemaal niet verkeerd zijn en betekenen dat bitcoin naar een waarde van meer dan 400.000 dollar per munt gaat.

Kazachstan werkt aan strengere regels rondom bitcoin

Kazachstan is hard op weg naar strengere regels voor bitcoinbedrijven in het land. De regering is naar verluidt van plan om nieuwe wetgeving te introduceren om bedrijven in de industrie te reguleren.

De communicatie erover is helder: het risico op criminele activiteiten moeten omlaag. In het wetsvoorstel staat onder andere dat bedrijven die werken met ‘digitale assets’ uitgebreide informatie moeten geven over wat zij als onderneming doen. De nationale financiële waakhonden moeten hieruit op kunnen maken of iemand betrokken is bij witwaspraktijken.

200.000 bitcoin weggehaald bij cryptobeurzen in 4 maanden

Steeds meer bitcoin (BTC) stroomt weg bij cryptobeurzen. Volgens data van Glassnode is er de afgelopen 4 maanden maar liefst 200.000 BTC weggestroomd van beurzen. Dat is tegen de huidige dagprijs zo’n $12,5 miljard aan bitcoin.

In onderstaande grafiek zie je duidelijk dat er steeds minder instroom is naar beurzen. Sterker nog: al maanden nemen de balansen voor beurzen af. Het gaat hier dan wel specifiek om klantenfondsen. Waar en hoe de bedrijven zelf hun bitcoin opslaan wordt hier niet in meegenomen.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...