Trending meme coins van deze maand

5186 totale weergaven
Top Trending Meme Coins van Deze Maand

De meme coin sector blijft golven maken dankzij talloze tokens van dat type die regelmatig dubbelcijferige prijsstijgingen noteren. De marktkapitalisatie van de groep staat momenteel op bijna $ 65 miljard, en in de volgende regels zullen we vijf activa aanraken die deze maand misschien wel de beste presteerders zijn.

TRUMP

Deze meme coin gerelateerd aan Amerika’s voormalige president – Donald Trump – zou in juni een sterke volatiliteit kunnen ervaren, aangezien het sterk wordt beïnvloed door nieuws rondom de miljardair. MAGA (TRUMP) schoot in mei aanzienlijk omhoog na berichten dat Trump (die de huidige politieke leider, Joe Biden, zal uitdagen bij de komende presidentsverkiezingen) leidt in vijf van de zes swing states, zoals Pennsylvania, Arizona, Michigan, Georgia en Nevada.

Het token kende hevige ups en downs tegen het einde van de maand toen de Amerikaan schuldig werd bevonden in een zwijggeldproces met de pornografische filmactrice Stormy Daniels. In de daaropvolgende dagen overwon het de turbulentie, en bereikte het een nieuwe all-time high van meer dan $ 17 op 1 juni. Kort daarna ging het echter naar het zuiden en wordt het momenteel verhandeld rond de $ 12,00.

Trump en Biden hebben afgesproken om op 27 juni deel te nemen aan een debat, terwijl de veroordeling van de voormalige president in het bovengenoemde proces voor de volgende maand staat gepland. Beide factoren kunnen bijdragen aan een verhoogde volatiliteit voor de prijs van TRUMP.

BODEN

Deze meme coin gerelateerd aan Amerika’s huidige president, Joe Biden, zag het levenslicht in maart en steeg naar een ATH van bijna $ 1 een maand later. Sindsdien is BODEN echter op een neerwaartse trend, met af en toe korte pieken.

Om redenen die vergelijkbaar zijn met de bovenstaande, is BODEN waarschijnlijk onderhevig aan verhoogde speculatie en dus volatiliteit. Het is de moeite waard om meme coins van dit soort nauwlettend in de gaten te houden, omdat ze tijdens dit soort periodes vaak enorme prijsschommelingen doormaken.

Momenteel is het actief ongeveer $ 0,25 waard, maar de prijs kan deze maand aanzienlijk fluctueren na het aankomende debat en ander nieuws rondom Biden.

PlayDoge

Een gloednieuwe Play-to-Earn meme coin die al flink wat golven maakt binnen de Play-to-Earn gemeenschap. Deze mobiele game brengt de geliefde DOGE-meme tot leven in de vorm van een virtueel huisdier, geïnspireerd op de nostalgische Tamagotchi-stijl.

Play-to-earn meme coin

PlayDoge - play-to-earn Doge familie meme

  • Gebaseerd op het legendarische Tamagotchi concept
  • Verdien extra $PLAY tokens via de game & staking
  • Ontwikkeld op de goedkope en snelle Binance Smart Chain
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Dit is geen beleggingsadvies, doe je eigen onderzoek.

De game omarmt de nostalgie van de jaren 90 volledig door gebruik te maken van een 8-bit 2D vormgeving. Gebruikers worden uitgedaagd om voor hun virtuele PlayDoge huisdier te zorgen, het te voeden en te trainen, om het vervolgens in te zetten in mini-games die PLAY-tokens kunnen opleveren.

De native PLAY-token dient niet alleen als beloning. Gebruikers kunnen de token ook inzetten via het stakingmechanisme om aanzienlijke voordelen te verdienen. Op dit moment zijn er al meer dan 100 miljoen PLAY-tokens vastgezet tegen een huidige APY van 182%.

De presale van PlayDoge bleek al snel een succes. De presale begon op 28 mei en heeft nu al meer dan $ 1,7 miljoen opgehaald. Zodra de presale het volgende doel van $ 1,965 miljoen bereikt, zal het de volgende fase ingaan, waarbij de huidige prijs van $ 0,00502 stijgt naar $ 0,00503. Tokens zijn te koop met BNB, ETH, USDT en creditcard.

Met zijn unieke concept en sterke gemeenschapssteun, is PlayDoge een meme coin om in de gaten te houden.

BRETT

Het kikker-thema Brett (BRETT) is de laatste tijd een van de beste performers in de meme coin wereld, met een waardering die met 180% is gestegen op maandelijkse schaal.

Het actief haalde vandaag (4 juni) de krantenkoppen, door de markttrends te trotseren met een prijsstijging van 30%. De marktkapitalisatie overschreed de grens van $ 1 miljard, waardoor BRETT de op zes na grootste token in zijn cohort werd.

Het zal interessant zijn om te zien of de bull run deze maand kan doorgaan en of de meme coin leiders zoals Bonk Inu (BONK) en Floki Inu (FLOKI) kan flippen.

POPCAT

Ook katten-thema meme coins zijn in populariteit gestegen, met POPCAT als een van de grootste van dat type. Het kwam in december vorig jaar op de markt, maar begon in maart 2024 te vorderen.

Het hoogtepunt van POPCAT vond plaats aan het begin van mei, toen de prijs bijna $ 0,65 bereikte, terwijl de marktkapitalisatie boven de $ 600 miljoen uitkwam.

Het wordt momenteel verhandeld op ongeveer $ 0,45. Endorsements van populaire figuren, marketingtrends, stijgende adoptie en meer kunnen een nieuwe opleving teweegbrengen. Het zal dus interessant zijn om te zien wat juni te bieden heeft.

Vooruitgang

Kortom, de meme coin markt blijft een dynamische en onvoorspelbare sector binnen de cryptocurrency wereld. De genoemde tokens, TRUMP, BODEN, PlayDoge, BRETT en POPCAT, hebben elk hun eigen unieke kenmerken en potentieel voor groei, maar ook voor volatiliteit. Beleggers dienen zich bewust te zijn van de risico’s die gepaard gaan met investeringen in meme coins, maar ook van de mogelijke beloningen.

Het blijft cruciaal om de ontwikkelingen in deze markt nauwlettend te volgen, aangezien deze snel kunnen veranderen en aanzienlijke invloed kunnen hebben op de waarde van deze tokens.

xoxo Sophia!

 

Door: Sophialine Marlowe

Na haar studie journalistiek is Sophialine begonnen als crypto journalist bij Bitcoinmagazine.nl. Haar professionele schrijfstijl en uitgebreide kennis maken haar artikelen uitermate interessant en nuttig voor zowel de beginnende als de gevorderde crypto investeerders....