Trezor neemt productie van chip voor hardware wallet op eigen rekening

Trezor, fabrikant van de welbekende hardware wallet, gaat een eigen chip produceren. Ze willen hiermee de productie van nieuwe Trezor-wallets versnellen.

Chipproductie

Trezor kondigde onlangs aan dat ze als bedrijf gaan starten met met het faciliteren van de productie van zijn belangrijkste component, de zogenoemde chip wrapper. De bedoeling is om dit te gaan gebruiken in de Trezor Model T.

Door dit zelf te regelen, hoopt Trezor de doorlooptijden in de leveringscyclus te verkorten van twee jaar tot enkele maanden. Ook moet het prijsschommelingen (door variërende vraag en aanbod) kunnen mitigeren.

Kortgezegd: het zorgt voor een meer robuuste productielijn voor een essentieel onderdeel van de wallet. Het mag voor zichzelf spreken: de halfgeleider chips in de hardware wallet moeten uiterst betrouwbaar zijn als dit miljoenen dollars aan waarde moet bewaren en ondertekenen.

Het belang van het in eigenbeheer nemen van bitcoin is nog steeds een onderbelicht maar zeer belangrijk aspect van bitcoin. Hoewel… na de implosie van FTX meldde Trezor dat het een groei 300% van de verkopen zag. Crypto-bezitters haastten zich naar hardware wallets.

Trezor T-model

Een woordvoerder van Trezor benadrukte dat de nieuwe chips exclusief zullen worden geïmplementeerd voor het Trezor T-model van het bedrijf. Andere Trezor wallets blijven zoals ze zijn.

“Model 1 heeft een andere chip die niet is getroffen door de chipcrisis. We zijn van plan om de chips voor toekomstige modellen op elkaar af te stemmen, zodat ze allemaal kunnen worden uitgerust met onze nieuwe chip.”

Trezor verwacht niet dat de prijs van nieuwe wallets zal worden beïnvloed door de koerswijziging.

“Nu de piek in chipprijzen blijkbaar ten einde is, zijn onze eigen chips min of meer dezelfde prijs als de massa geproduceerde chips. Maar het grote voordeel is dat we elk toekomstig potentieel chiptekort kunnen opvangen zonder de prijs te verhogen of vertragingen in de levering .”

Uiterst belangrijk

De chips zijn zogezegd essentieel bij de ontwikkeling van hardware wallets. Met secure elements wil het alle mogelijke kwetsbaarheden buiten de deur houden.

Het vertrouwde daarbij wel op chipproducent STMicroelectronics. Maar hier hadden andere factoren zoals geopolitieke onrust, arbeidstekorten als gevolg van COVID-19 zo ook haar impact op het productieproces.

Het moederbedrijf van Trezor is Satoshi Labs. Een jaar geleden kwamen ze met startup Tropic Square op de proppen. Hiermee richtten ze hun speren op de lancering van een nieuwe open-sourcechip genaamd TROPIC01. De chip biedt enkele voordelen, waaronder het genereren van cryptografische keys, codering, ondertekening en authenticatie van gebruikers.

Trezor zou naar verluidt de eerste klant van Tropic Square voor het product worden.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwstrezor