Bitcoin naar $90.000 bij Trump overwinning, volgens rapport

488 totale weergaven
trump

De bitcoin prijs kan dit jaar nog flink de lucht in gaan. Voorwaarde is wel dat Donald Trump de Amerikaanse verkiezingen wint, stellen de analisten van investeringsfirma Bernstein. Andersom geldt: als Kamala Harris wint, dan kan BTC dalen tot wel $30.000.

“Bitcoin koers naar $90.000 als Trump wint”

Er breken goede tijden aan bitcoin zodra Trump in november als nieuwe president uit de bus rolt. Dan komt er een enorme vraag naar BTC op gang en kan de prijs stijgen naar een nieuwe alltime high. De top dit jaar ligt dan op 90.000 dollar, aldus broker Bernstein maandag in een onderzoeksrapport.

Als Kamala Harris de verkiezingen wint, is de verwachting dat BTC op basis van marktkapitalisatie door de huidige bodem rond het niveau van $50.000 zal breken en het bereik van $30.000-$40.000 zal testen, aldus het rapport.

Volgens Bernstein, die zich eerder bullish hebben uitgelaten, is Trump zeer uitgesproken is geweest over het maken van Amerika tot de “bitcoin- en cryptohub van de wereld”, en dat hij bij elke beleidsrede digitale activa heeft genoemd.

In Trumps toespraak op de Bitcoin Nashville-conferentie in juli wil hij dat de VS een bitcoin mining mogendheid wordt. Hij pleit ook voor de benoeming van een cryptovriendelijke voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC). Ook ziet hij een nationale strategische bitcoinvoorraad en een crypto-adviesraad voor de president zeker zitten. Anderzijds noemt zijn tegenstrever Kamala Harris nooit crypto in haar toespraken, aldus het rapport.

Bernstein zegt dat de cryptomarkt de afgelopen drie jaar te maken heeft gehad met twee belangrijke tegenwinden, namelijk macro-economische en regelgevende factoren.

“Na de afgelopen drie jaar van regelgevingszuivering kan een positief crypto-reguleringsbeleid innovatie opnieuw stimuleren en gebruikers terugbrengen naar financiële producten op de blockchain”, schrijven de analisten onder leiding van Gautam Chhugani. “Verkiezingen blijven moeilijk te voorspellen, maar als je hier lang in crypto zit, neem je waarschijnlijk een Trump-handel”, zo is in het rapport te lezen.

“Bitcoin uitbraak boven $56.000 is positief”

Wat zeggen andere analisten op de korte termijn? Bitcoin zit deze maandagochtend in de lift en heeft $55.000 veroverd. De Nederlandse analist Michaël van de Poppe. Hij zegt onder meer:

Bitcoin maakte een aanzienlijke sprong en bereikte $54.800-55.200. Ik weet niet of we dit tempo in één keer zullen voortzetten. Het is CPI-week, een ander belangrijk datapunt. Ik verwacht dat er eerst liquiditeit weg gaat en we onder de $53.000 komen voordat we weer omhoog gaan. Die verwachting is echter ongeldig als de koers boven de $56.000 breekt. Dat is een positief signaal.”

In deze Youtubeanaluse gaat Van de Poppe dieper in op de materie. Komt er nog een verdere daling aan of is het een storm in een glas water?

Volgens analist en handelaar Matthew Hyland ligt de Relative Strength Index (RSI) op een laag punt. Het is een technische indicator die wordt gebruikt in de financiële markten om te meten hoe snel en in welke mate de prijs van in dit geval BTC recent is veranderd. Het helpt handelaren en beleggers om te bepalen of een actief overgekocht (overbought) of oververkocht (oversold) is. Volgens Hyland zit deze indicator op het laagste punt sinds januari 2023.

Deze week

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...