Trump-tokens stijgen terwijl Bitcoin daalt: verkiezingskoorts

501 totale weergaven
|

In een rustige cryptomarkt blonken Trump-tokens zoals MAGA en TREMP uit, met winsten van meer dan 100%, gestimuleerd door de stijgende kansen van Trump op Polymarket.

Trump-tokens doorbreken de cryptomarkt met grote winsten

Terwijl de bredere cryptomarkt deze week te maken had met lage volatiliteit, zagen Trump-gerelateerde Political Finance (PoliFi) tokens indrukwekkende winsten. Vooral MAGA, MAGA HAT en TREMP presteerden uitzonderlijk goed.
MAGA, de grootste van deze tokens, steeg met maar liefst 62% en bereikte een marktkapitalisatie van meer dan $200 miljoen. MAGA HAT deed het nog beter met een stijging van 102%, terwijl TREMP met 93% omhoog schoot. Deze tokens, gebaseerd op de Solana-blockchain, lijken immuun te zijn voor de bredere marktdruk waar munten als Bitcoin en Ethereum mee te kampen hebben.

De MAGA koers is flink gestegen in de afgelopen dagen. Bron: Coingecko

Polymarket: Trump’s verkiezingskansen stijgen naar twee maanden hoogtepunt

De stijging van deze Trump-tokens is nauw verbonden met de kansen van Donald Trump in de Amerikaanse verkiezingen. Volgens Polymarket, een toonaangevend platform waar handelaren inzetten op politieke uitkomsten, is de kans van Trump om de verkiezingen te winnen gestegen naar 55,8%.
Dit is het hoogste punt in twee maanden en weerspiegelt een groeiend vertrouwen van investeerders in een Trump-overwinning.
Kamala Harris, Trumps grootste tegenstander, staat momenteel op 43,8% volgens dezelfde markt. Meer dan $1,6 miljard is tot nu toe ingezet op deze verkiezingen via Polymarket.

Een groeiend aantal handelaren zet in op Trump als winnaar van de verkiezingen. Bron: Polymarket

De rol van Elon Musk in de Trump-token rally

Elon Musk speelde ook een rol in het versterken van de stijging van Trump-tokens. Na een toespraak waarin Musk zijn steun voor Trump uitsprak en voorspelde dat Polymarket nauwkeuriger zou zijn dan traditionele opiniepeilingen, schoten de tokens omhoog.
Zowel MAGA als $TRUMP op de Ethereum-blockchain zagen hun waarde direct stijgen. Deze invloed van Musk zorgde voor meer beweging in de markt, wat zelfs een grote handelaar in staat stelde om $113.000 winst te maken binnen slechts 17 uur door slim in te spelen op de rally van MAGA en $TRUMP.

BitcoinMagazine lanceert Discord channel!

Wil je meepraten over dit onderwerp?
Join dan ons nieuwe Discord channel en praat met onze experts, leer van andere lezers en blijf op de hoogte van acties en insight informatie! Nu naar Discord

Lees meer over:
MAGATrump

Door: Sebastiaan Krijnen

Sebastiaan Krijnen is een meertalige vertaler, content creator en schrijver bij Bitcoinmagazine.nl met meer dan 10 jaar ervaring in schrijven, redigeren, vertalen en proeflezen. Sinds 2019 is hij actief in de cryptowereld en heeft hij samengewerkt met projecten zoals Chainlink, CryptoCoiners en Auto...