Trump: ‘World Liberty Financial komt op 16 september uit’

634 totale weergaven

Donald Trump, Republikeins presidentskandidaat en voormalig president van de Verenigde Staten, heeft donderdagmiddag officieel aangekondigd dat zijn cryptoproject, World Liberty Financial, op 16 september 2024 van start gaat. De aankondiging deed hij tijdens een live video op Twitter Spaces, waarin hij de lancering van het project presenteerde als een belangrijke stap richting financiële innovatie.

Net als veel andere projecten in deze industrie is het voorlopig vooral veel marketingpraat. Er is nog niets bekend en het is ook zeker nog geen succes.

Trump, die zich kandidaat stelt voor de presidentsverkiezingen van 2024, heeft de afgelopen maanden een duidelijke wending genomen richting crypto. Dit is opvallend gezien zijn eerdere afwijzende houding vergeleken met digitale valuta’s. “We omarmen de toekomst met crypto en laten de trage, verouderde grote banken achter ons,” verklaarde hij in de video die op zijn officiële X-account werd geplaatst.

 

De aankondiging volgt op eerdere hints van zijn zonen, Donald Trump Jr. en Eric Trump, die in augustus al lieten doorschemeren dat er grote aankondigingen in de wereld van crypto en Decentralized Finance (DeFi) aan zaten te komen. Het project, dat gebouwd wordt op het Aave-platform en gebruikmaakt van de Ethereum-blockchain, zal volgens rapporten draaien om een zogenaamd “kredietrekeningsysteem”. Dit werd begin september gemeld door CoinDesk, dat een concept-whitepaper inzag.

Wending in crypto-standpunt

Trump heeft zijn eerdere sceptische houding ten aanzien van crypto volledig omgegooid. Zo sprak hij afgelopen zomer nog op de Bitcoin 2024-conferentie, waar hij beloofde dat hij SEC-voorzitter Gary Gensler zou ontslaan als hij opnieuw tot president verkozen zou worden. Daarnaast kondigde hij aan dat hij het verkopen van de 213.000 bitcoin die de Amerikaanse overheid in bezit heeft, zou stopzetten.

Ook verkoopt Trump regelmatig eigen NFT’s. Ook krijgt hij financiële steun voor zijn campagne uit de industrie.

Met de lancering van World Liberty Financial zet Trump een opvallende stap.

Lees meer over:
Trump

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...