Turks vastgoedbedrijf accepteert Bitcoin (BTC) als betaling

Bij het Turkse vastgoedbedrijf Antalya Homes kun je vanaf vandaag alle huizen en ander vastgoed kopen met bitcoin (BTC).

Antalyse Homes geeft in hun aankondiging een nieuw record op het gebied van bitcoin te hebben gebroken. De makelaars verkochten een huis voor maar liefst $1,25 miljoen in BTC. Dat is een Turks record voor vastgoed betaald in bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Betalingen

Het bedrijf moet zich door de coronacrisis verplicht focussen op innovatie. Zo biedt het bedrijf tegenwoordig virtuele tours voor huizen aan en kun je nu dus met bitcoin betalen voor je vastgoed.

Het bedrijf ondersteunt ook een aantal altcoins.

Bij dit soort nieuws is het altijd de vraag hoeveel mensen dit uiteindelijk zullen gaan gebruiken. Maar nieuwe plekken waar je bitcoin ook daadwerkelijk kunt gebruiken voor (grote) aankopen is in principe altijd goed nieuws.

Bitcoin en vastgoed

Bitcoin als betaalmiddel biedt een aantal voordelen in de vastgoedmarkt. Zo kun je voor een paar dollar(cent) al een bitcoin transactie doen, terwijl je bij een banktransactie voor een huis allerlei kosten maakt bij verschillende tussenpersonen.

Een projectontwikkelaar in New York verkocht een appartement voor maar liefst $15,3 miljoen in bitcoin. Ze gebruikte bij deze transactie echter wel nog tussenpartijen Bitpay en Starr.

Veel bedrijven die bitcoin als betaling accepteren zien zelf nooit die BTC op een adres verschijnen. Zij gebruiken een tussenpersoon om bitcoin om te zetten en te accepteren. Zo krijgt de verkoper betaald in een valuta naar keuze, terwijl de tussenpartij een fee rekent en de bitcoin over koopt.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsturkije

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...