Britse bank blokkeert betalingen naar cryptobeurzen

Starling Bank gaat harder optreden tegen cryptohandel van klanten. Ze markeren cryptotransacties nu als “hoog risico en intensief gebruikt voor criminele doeleinden”.

Geldlimieten en -restricties

Klanten van de Britse bank kregen afgelopen week een sms-bericht met de tekst: “We beschouwen crypto-activiteit als een hoog risico.”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“We hebben de beslissing genomen om alle (…) betalingen aan cryptohandelaren te voorkomen en verdere beperkingen op uitgaande en inkomende overboekingen te implementeren.”

Starling voegt zich in de lijst van Lloyds, Barclays en RBS. Allemaal hebben ze maatregelen opgelegd op betalingen naar cryptoplatformen. Hiertoe behoren blokkades van creditcardbetalingen en transacties aan cryptobeurzen.

Het nieuws komt slechts twee weken nadat Santander ook limieten heeft ingesteld voor transacties die te maken hebben met bitcoin en ethereum. Ook deze bank waarschuwde voor de risico’s van beleggen in cryptovaluta.

Op 15 november werden klanten van Santander een limiet opgelegd van £1.000 per losse betaling en £3.000 voor transacties over een periode van 30 dagen. Betalingen naar Binance blijven zelfs compleet geblokkeerd.

Je kunt nog wel geld van cryptobeurzen zoals Binance afhalen. Volgens Finder.com gelden deze regels voor 47% van de Britse banken.

Reactie Starling

Een woordvoerder van Starling Bank vertelt:

“Starling beperkt al geruime tijd in verschillende mate op crypto-transacties, net als veel andere banken. We hebben onlangs de beperkingen op inkomende en uitgaande transacties per betaalkaart en bankoverschrijving aangescherpt.”

“De boodschap van vandaag was om ervoor te zorgen om klanten op de hoogte te brengen die dergelijke transacties in het verleden deden, maar niet recentelijk hebben gedaan.”

“De innovatieve technologie en het denken achter cryptocurrency’s hebben grote potentiële voordelen, maar op dit moment zijn ze een hoog risico en worden ze veel gebruikt voor criminele doeleinden en als zodanig ondersteunen we ze niet langer.”

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
bankBitcoin nieuws

3 comments

 1. Hierbij wordt opnieuw duidelijk dat deze mensen totaal niet begrijpen wat bitcoin echt is.
  Want het is de meest eerlijke valuta die er bestaat.
  Immers niemand is de baas, het absolute aantal staat vast (21 miljoen) en ook de inflatie ligt vast en wordt elke 4 jaar gehalveerd.
  Als men met fiatgeld fraudeert wordt er gewaarschuwd voor criminelen, en wordt niet de munt bekritiseerd, en als dit met bitcoin gebeurt ligt het aan bitcoin zelf.
  Alle problemen met bitcoin worden veroorzaakt door mensen die het huidige fiat geld systeem omarmen en hiermee snel geld willen verdienen.
  Bijvoorbeeld, het probleem bij de beurs FTX is ontstaan door onder andere het grootschalig uitlenen van geld met meer bitcoin als onderpand dan men daadwerkelijk in bezit heeft.
  Deze constructie is een op een overgenomen uit het reguliere financiële systeem, banken passen deze constructie al jaren toe door een veelvoud van het spaargeld van U en mij uit te lenen.

  1. Het probleem is dat Bitcoin Bitcoin niet meer is. Net als alle andere digitale assets worden er alleen nog maar dikke winsten gemaakt door whales en door markt manipulaties. Een normale instapper zal voor 75% met verlies komen te zitten nadat ze denken een ‘populaire’ coin te hebben gekocht welke na 2 of 3 dagen weer gedumpt word en men uit wanhoop de boel met verlies weer verkoopt.

   1. Ps, ik zit er zelf ook in, ingestapt in 2019, nu verlies van zo’n 40%.. Ik verkoop uiteraard niets, maar voor een beginner is dit een mooi moment om in te stappen, echter zodra de markt verder zal dalen zullen ze waarschijnlijk uit paniek verkopen met verlies als gevolg. Emoties uitschakelen is waar je enigszins nog geluk mee kunt hebben, maar gezien de huidige markt denk ik niet dat dat nog veel mensen kunnen.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

frogwifhat Nieuws
Nieuwe Crypto Meme Frogwifhat Live, Volgende Volgende Dogwifhat Of PEPE?

Vandaag is de nieuwe Frog Wif Hat token ($FWIF) gelanceerd op de decentrale exchange Uniswap....

Nieuws
‘Pre-halving top’ binnenkort aanstaande voor bitcoin koers?

De run van bitcoin is eind februari in de kiem gesmoord en ook analisten lijken...

Bitcoin bekende vs. onbekende crypto Nieuws
Bitcoin koers bereikt hoogste punt sinds december 2021

De prijs van Bitcoin, de grootste cryptocurrency, heeft een indrukwekkende sprong gemaakt. De prijs van...

Nieuws
Verenigd Koninkrijk wil cryptocurrency’s als eigendom erkennen

Het Verenigd Koninkrijk (VK) neemt significante stappen richting de integratie van cryptocurrency's in zijn rechtssysteem....

Bitcoin Nieuws
Analist: ‘Bitcoin staat voor zijn traditionele parabolische rally’

Als we de populaire analist Kevin Svenson mogen geloven, dan staat bitcoin op het punt...

Lees meer