Britse bank blokkeert betalingen naar cryptobeurzen

Britse bank blokkeert betalingen naar cryptobeurzen

Starling Bank gaat harder optreden tegen cryptohandel van klanten. Ze markeren cryptotransacties nu als "hoog risico en intensief gebruikt voor criminele doeleinden".

Geldlimieten en -restricties

Klanten van de Britse bank kregen afgelopen week een sms-bericht met de tekst: "We beschouwen crypto-activiteit als een hoog risico."

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

"We hebben de beslissing genomen om alle (...) betalingen aan cryptohandelaren te voorkomen en verdere beperkingen op uitgaande en inkomende overboekingen te implementeren."

Starling voegt zich in de lijst van Lloyds, Barclays en RBS. Allemaal hebben ze maatregelen opgelegd op betalingen naar cryptoplatformen. Hiertoe behoren blokkades van creditcardbetalingen en transacties aan cryptobeurzen.

Het nieuws komt slechts twee weken nadat Santander ook limieten heeft ingesteld voor transacties die te maken hebben met bitcoin en ethereum. Ook deze bank waarschuwde voor de risico's van beleggen in cryptovaluta.

Op 15 november werden klanten van Santander een limiet opgelegd van £1.000 per losse betaling en £3.000 voor transacties over een periode van 30 dagen. Betalingen naar Binance blijven zelfs compleet geblokkeerd.

Je kunt nog wel geld van cryptobeurzen zoals Binance afhalen. Volgens Finder.com gelden deze regels voor 47% van de Britse banken.

Reactie Starling

Een woordvoerder van Starling Bank vertelt:

“Starling beperkt al geruime tijd in verschillende mate op crypto-transacties, net als veel andere banken. We hebben onlangs de beperkingen op inkomende en uitgaande transacties per betaalkaart en bankoverschrijving aangescherpt."

“De boodschap van vandaag was om ervoor te zorgen om klanten op de hoogte te brengen die dergelijke transacties in het verleden deden, maar niet recentelijk hebben gedaan."

"De innovatieve technologie en het denken achter cryptocurrency's hebben grote potentiële voordelen, maar op dit moment zijn ze een hoog risico en worden ze veel gebruikt voor criminele doeleinden en als zodanig ondersteunen we ze niet langer."

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin bank

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties