Twee grootste tech-groothandels van Oekraïne accepteren bitcoin

Techno Їzhak en Stylus gaan beide bitcoin accepteren. Voor de gemiddelde Nederlanders wellicht onbekende en nietszeggende namen, maar het zijn twee van de grootste op technologie gefocuste retailers van Oekraïne.

Bitcoinbetalingen

Lokale nieuwmedium Obozrevatel schrijft dat de twee tech-retailers bitcoin gaan accepteren voor goederen en diensten. Stylus is een groothandelsbedrijf voor elektronische items dat in 2008 is opgericht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ze gaan gebruik maken van de betalingsprovider genaamd Whitepay. Dit is de dochteronderneming van de Europese cryptobeurs WhiteBIT. Naast Oekraïne zijn ze ook actief in Turkije en de Verenigde Arabische Emiraten.

Naar verluidt kunnen Oekraïners door de samenwerking zowel op de webshop als in fysieke winkels met bitcoin betalen. Het zou gaan om meer dan 100 locaties.

Er is een apart kassasysteem gemaakt met de dienst van Whitepay die een extra bitcoin-QR-code genereert. Hier kan men ook de huidige wisselkoers zien en bijvoorbeeld de tijd die de transactie in beslag neemt.

Techno Їzhak werkte eerder al eens met Whitepay aan giftcards met de hryvnia, de lokale valuta, en ook USDT.

Oekraïne

Volgens rapporten is de Oekraïense interesse in bitcoin tijdens de Russische invasie gegroeid. Eerder ondertekende president Zelensky een “On Virtual Currency”-wet. Dit biedt een wettelijk kader voor bitcoin.

Ook accepteerde het land bitcoindonaties om extra verdedigingsmateriaal te kunnen aanschaffen. Inmiddels is er meer dan $54 miljoen aan cryptovaluta gedoneerd, wat is gebruikt voor drones, software en andere militaire benodigdheden.

Mede daarom was de overheid van Finland is van plan om bitcoin te doneren aan Oekraïne die het in beslag had genomen De Finse politiek vindt het direct versturen van bitcoin echter te spannend, zo deelde de krant HS.

De 1.291 bitcoin van de Finse overheid is in beslag genomen door de douane bij strafrechtelijke onderzoeken.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws