In 2010 kon je op verschillende websites veel gratis bitcoin krijgen

Bitcoin (BTC) is inmiddels al ruim 12 jaar oud. Tegenwoordig ligt de prijs in de tienduizenden dollars, maar in het begin was dat niet het geval. Sterker nog: mensen gaven toen hele bitcoin weg.

Even voor de lol een transactie van een paar BTC kostte toen nagenoeg niks. Een mooi voorbeeld daarvan zijn de zogenaamde bitcoin faucets. Op deze websites kon je gratis bitcoin krijgen door slechts even op een knop te drukken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Gratis geld!

Gavin Andresen kwam naar verluidt met de eerste website die zo te werk ging. Andresen hielp vroeg in het project mee aan het bouwen van bitcoin. Tegenwoordig is hij het niet meer eens met de huidige koers die het project heeft ingezet.

Even terug naar 2010. Andresen lanceert freebitcoins.appspot.com. Iedereen die daar langs kwam kon 5 BTC claimen. De vroege ontwikkelaar stelde 1.100 bitcoin beschikbaar. Ter indicatie: dat is nu ruim $42 miljoen waard!

Andresen wilde hiermee het project promoten. Er waren in 2010 nog weinig manieren om gemakkelijk aan bitcoin te kopen. Tegenwoordig zijn er tal van websites waar je terecht kunt.

Wil je ook terug in de tijd? Hier vind je het bericht van Gavin Andersen op Bitcointalk. Ook Satoshi heeft gereageerd op dit initiatief.

In 2010 kon je op verschillende websites veel gratis bitcoin krijgen

Hoe zit dat nu?

Oplichters komen steeds vaker op bitcoiners af. Zij beloven anno 2021 ook gratis geld. Dat zijn altijd mensen die juist jouw geld willen stelen. Bitcoin is tegenwoordig veel te waardevol om zomaar weg te geven aan vreemden. Laat je niet oplichten en geloof niemand die je gratis bitcoin belooft.

Een recent voorbeeld: een Amerikaanse man gaf de toegang tot zijn bitcoin op na twee simpele belletjes. Gegevens van duizenden Nederlandse bitcoiners kwamen recentelijk op straat te liggen door een lek bij Ledger. Dat geeft criminelen een makkelijke manier om eens een belletje te doen of een valse email te schrijven om je in de val te lokken.

In 2010 was het de trend, tegenwoordig moeten alle alarmbellen af gaan als mensen je gratis bitcoin beloven.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...