Tweede Argentijnse bank gaat bitcoin verkopen

Tweede Argentijnse bank gaat bitcoin verkopen

Banco Galicia, een van de grootste particuliere banken in Argentinië, maakte gisteren bekend dat ze bitcoinhandel gaan aanbieden. Vlak daarna volgde een tweede Argentijnse bank met exact hetzelfde nieuws: Brubank.

Bitcoin via bank

Een paar uur na het nieuws van Banco Galicia, de grootste private bank van het land, kwam Brubank met precies dezelfde aankondiging. Ook zij hebben de optie voor cryptohandel aan haar website en app toegevoegd. Ze hadden al verschillende diensten voor mensen die willen investeren, maar daar behoort bitcoin nu ook toe.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

"Ja, we hebben al crypto!" zo twitterde de bank.

"Het is een functionaliteit die geleidelijk wordt ingeschakeld voor al onze gebruikers. Als je het hebt ingeschakeld, kun je het bekijken door naar 'Investeringen' in de app te gaan."

Volgens nieuwswebsite CriptoNoticias kun je voor vier cryptovaluta bij Brubank terecht. Naast bitcoin zijn dit ook ether en de stablecoins USD Coin (USDC) en DAI.

Brubank is opgericht in 2017. Juan Bruchou, CEO van Citibank Argentina, had het idee om een compleet digitale bank op te richten, zonder fysieke kantoren. Brubank verkreeg in september 2018 een licentie van de Centrale Bank van Argentinië om aan de slag te gaan als zogenoemde neobank.

Op Twitter gaan beelden rond van de portal waarop men bitcoin kan kopen:

Digitale neobank

Na een test met "vrienden en familie" lanceerde Brubank zijn app in Apple- en Android-stores. In augustus 2019 kocht de Canadese miljardair David Thomson een belang van 15 procent in het bedrijf.

Banco Galicia, die gisteren met hetzelfde nieuws kwam, werd opgericht in 1905 en wordt beschouwd als een van de belangrijkste banken in Argentinië. De bank telt volgens haar LinkedIn-pagina meer dan 4,2 miljoen zakelijke en individuele klanten.

Daarmee zijn er nu op eens twee banken die bitcoin verkopen. Het is toch ietwat een opmerkelijke stap, gezien de berichtgeving van de laatste maanden.

IMF

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) riep het Senaat er toe op om het gebruik en de adoptie van cryptovaluta te ontmoedigen. De senators ondertekenden een memorandum over de herfinanciering van schulden. De meeste punten betroffen monetaire en fiscale beleidsmaatregelen, maar dus ook enkele zinnen over cryptovaluta.

Bitcoin is erg populair vanwege de enorm hoge inflatie in het Zuid-Amerikaanse land. Het schaarse internetgeld is daardoor bovengemiddeld gewild.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin bank Argentinië

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties