Tweede audit van Tether over dekking van hun $63 miljard USDT

Tweede audit van Tether over dekking van hun $63 miljard USDT

Tether maakte vandaag opnieuw bekend hoe de reserves van de USDT-stablecoin eruit zien. In een rapport beschrijven ze hoe de $62,8 miljard is gedekt. Opvallend met maart dit jaar: veel meer kortlopende staatsobligaties ten opzichte van het vorige audit-rapport.

Dekking Tether

De dekkingsgraad van de stablecoin Tether (USDT) is al jaren een groot thema. Kunnen ze door (ongedekte) Tether te printen, de bitcoin prijs pumpen? En hoe schimmig (of betrouwbaar) is de uitgifte van deze nieuwe tokens?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In dit uitlegartikel kun je meer lezen over hoe Tether werkt: 'De stablecoin Tether (USDT) uitgelegd: dollars, dekkingen en FUD'.

Om deze verhalen te weerleggen, wil het bedrijf achter de stablecoin regelmatig audits publiceren over de dekking van de stablecoin. Nu ook weer, met details over de reserves die ze op 30 juni 2021 aanhielden. Het is het tweede keer dat Tether sinds de lancering in 2014 transparant is over haar boekhouding.

De meerderheid, namelijk 85% van de reserves van Tether, werd op die dag aangehouden in de categorie "Cash & Cash Equivalents & Other Short-Term Deposits & Commercial Paper". Dit wordt aangevuld met corporate obligaties, edelmetalen en leningen.

Tweede audit van Tether over dekking van hun $63 miljard USDT

Deze grootste categorie is op te delen in verschillende soorten activa: commercieel schuldpapier en depositocertificaten vormen de meerderheid van 58% (van deze 85%). Kortlopende staatsobligaties zijn goed voor 29%, en cash geld en bankdeposito's voor 12%. Tot slot maken 'reverse repo notes' de schijfdiagram vol met de resterende 2%.

Tweede audit van Tether over dekking van hun $63 miljard USDT

Meer details

Er zijn een aantal opmerkelijke dingen te noemen op basis van dit rapport. Ten eerste is de Tether-voorraad, wat per token de prijs van $1 representeert, slechts voor 12% (van 85%) gedekt door echte dollars (in de vorm van cash en bankdeposito's). Volgens sommigen is dit een slecht teken: een dollartoken moet altijd volledig gedenkt zijn door pure dollars.

Ten tweede is het aandeel van 'schatkistpapier', kortlopende schuldbewijzen die worden uitgegeven door de staat, aanzienlijk toegenomen. In maart was dit nog maar 3% in de categorie 'cash-en-equivalenten'. Nu in juni ging het om 29%.

Ook ge gebruiken vergeleken met het vorige rapport net iets andere terminologie om verschillende groepen te categoriseren.

Anderzijds maken ze nu de ratings van zijn schuldpapier en depositocertificaten bekend. De meerderheid had een A-1-rating, gevolgd door A-2, A-3 , A-1+. Ook de looptijden van dit schuldpapier is openbaar gemaakt, zoals John Paul Koning in onderstaande tweets benadrukt.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin tether

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties