Twitter-account van Indiase premier gehackt en gebruikt voor bitcoin oplichting

Twitter-account van Indiase premier gehackt en gebruikt voor bitcoin oplichting

Kort nadat het Twitter-account van de Indiase premier Modi, met 73,4 miljoen volgers, werd gehackt, deden de hackers een poging tot een bitcoin scam. Hierbij werd misleidende informatie over de adoptie van bitcoin als wettig betaalmiddel door India gedeeld.

Grappig is dat Modi op 10 december tijdens een virtuele conferentie georganiseerd door de Amerikaanse president Joe Biden nog riep dat cryptocurrency's gebruikt moeten worden om de democratie sterker te maken en niet om het te ondermijnen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De hack van Modi's Twitter

Op het account van de gehackte Modi verscheen kort nadat hij de controle verloor de onderstaande tweet die inmiddels alweer van het web verdwenen is. Hierin stond te lezen dat India bitcoin officieel heeft geadopteerd als wettig betaalmiddel.

Daarnaast zou de Indiase overheid 500 bitcoin hebben gekocht om die vervolgens over alle inwoners van het land te verdelen. Om daar kans op te maken moesten mensen zich aanmelden via een link die hoogstwaarschijnlijk bedoeld is om mensen hun bitcoin afhandig te maken.

De tweet sluit af met de woorden "The future has come today!" Laten we hopen dat er niet teveel Indiase mensen meegegaan zijn in deze oplichterij. Want we kunnen niet zeggen dat dit soort acties echt goed zijn voor de reputatie van bitcoin.

Niet de eerste keer dat Modi is gehackt

Het is niet de eerste keer dat hackers het voor elkaar hebben gekregen om de controle te nemen over het Twitter-account van de Indiase premier Modi. In september 2020 gebeurde hetzelfde en werd er onder het pseudoniem 'John Wick' om donaties gevraagd voor het PM National Relief Fund for Covid-19.

Welk geld uiteraard niet terechtkwam bij het COVID-19 fonds, maar bij de hackers van het account van Modi. Kort na de hack van gisteren werd de tweet alweer van het net gehaald.

Het officiële account van de premier bevestigde vervolgens dat het inderdaad om een hack ging en dat ze kort de controle over het account kwijt waren. Twitter greep echter snel in om orde op zaken te stellen. Het officiële account van Modi vraagt ook nog om de tweets van tijdens de hack te negeren.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties