Twitter-baas bevestigt bouwen van bitcoin (BTC) wallet

Twitter-baas bevestigt bouwen van bitcoin (BTC) wallet

Het beursgenoteerde miljardenbedrijf Square kondigde eerder aan de mogelijkheden tot het bouwen van een hardware wallet te onderzoeken en lijkt die plannen nu definitief door te zetten. Zowel CEO Jack Dorsey als hoofd hardware Jesse Dorogusker bevestigen het plan op Twitter.

Begin juni liet Dorsey weten dat Square de mogelijkheden onderzocht en dat ze in gesprek wilden met de gemeenschap om te bepalen hoe een eventuele hardware wallet eruit moest komen te zien. Nu zijn de belangrijkste knopen doorgehakt en gaat de hardware wallet er komen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin in eigen beheer

Het doel van Square met de bitcoin hardware wallet is om het zelf beheren van de asset meer mainstream te maken. "We hebben veel vragen en problemen om aan te pakken, maar dit wordt de initiële strategie: bitcoin eerst, wereldwijde distributie, multisig om "ondersteund eigen beheer" aan te bieden en de focus op mobiel gebruik.

Eerder dit jaar legde Dorsey uit wat ze bij Square bedoelen met 'ondersteund eigen beheer'. Het gaat er daarbij met name om het zelf beheren van bitcoin zo eenvoudig mogelijk te maken. Vooral de snelheid en veiligheid van het opzetten van de setup zijn daarbij van belang.

Met de enorme instroom van nieuwe bitcoiners tijdens de afgelopen bull-run is het des te belangrijker dat er eenvoudige manieren komen om je bitcoin zelf te beheren. Veel beginners starten uiteraard bij een exchange waarbij dat niet het geval is. Square wil de stap naar eigen beheer met de nieuwe hardware wallet verkleinen.

Hardware wallets hebben zowel voor- als nadelen

Hoewel het een nobel streven is om zoveel mogelijk gebruikers hun eigen bitcoin te laten beheren is dat niet voor iedereen weggelegd. Er komt relatief veel kijken bij het beheren van je eigen bitcoin en een foutje is snel gemaakt. Zeker voor beginners kan het daarom goed zijn om lekker op een exchange te beginnen.

Het nadeel van exchanges is dat jij uiteindelijk niet degene bent die jouw fondsen beheert en dat is in essentie natuurlijk het idee van bitcoin. Exchanges hebben, vooral in de beginjaren, een relatief slechte reputatie opgebouwd door hacks en plotselinge verdwijningen van hele platforms.

Dat risico is momenteel een stuk lager, gezien de meeste beurzen miljoenen- of zelfs miljardenbedrijven zijn waarbij de veiligheid van de assets op het platform de hoogste prioriteit is.

Desondanks is het mooi dat een miljardenbedrijf als Square zich inzet om het zelf beheren van bitcoin eenvoudiger te maken en meer mensen te laten zien wat er allemaal mogelijk is met bitcoin. Het is immers wel belangrijk dat een significant deel van de bitcoiners hun bitcoin in eigen beheer heeft.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan