Bitcoin streamen via Twitter? Volgens Jack Dorsey is dat een kwestie van tijd

Jack Dorsey lijkt vol in te zetten op bitcoin. Eerder deze maand onthulde hij al dat Square de intentie heeft om een open source bitcoin hardware wallet te bouwen en nu heeft hij weer goed nieuws.

De medeoprichter van Square en Twitter heeft namelijk bekendgemaakt plannen te hebben om Lightning te integreren in tenminste één van zijn bedrijven en het lijkt om zowel Twitter als BlueSky te gaan. Met de enorme bitcoin community die Twitter rijk is zou dat weleens een hele goede zet kunnen zijn van Dorsey.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Kwestie van tijd”

Op 11 juni reageerde Dorsey op een tweet van gebruiker “deyonté” die Dorsey het verzoek stuurde om Lightning in BlueSky of Twitter in te bouwen. In niet mis te verstane woorden liet Dorsey weten dat het “Only a matter of time” is voordat dit werkelijkheid is. Tot nu toe laat Jack Dorsey er wat zijn woorden betreft in ieder geval geen gras over groeien.

Het valt nog te bezien in hoeverre hij al zijn uitspraken van de laatste tijd kan waarmaken, maar als dat zo is, dan mogen we veel van zijn bedrijven verwachten. Een andere Twittergebruiker suggereerde dat deze uitspraak van Dorsey weleens te maken kan hebben met de overname van Tidal door Square.

Tidal is een muziek-streamingplatform van Jay-Z dat nooit echt van de grond is gekomen. Muziek streamen en betalen met het streamen van satoshi’s, het zou een gouden combinatie kunnen zijn.

Uitspraken Dorsey komen kort na veelbelovende berichten Square

Eerder deze maand onthulde het Square van Jack Dorsey al dat het de intentie heeft om een open source non-custodial bitcoin hardware wallet te ontwikkelen. Weer een dag later kwam het nieuws naar buiten dat ze $5 miljoen gaan investeren in Blockstream voor de ontwikkeling van een op zonne-energie draaiende bitcoin mining faciliteit.

Dorsey heeft al eerder geroepen dat bitcoin mining weleens de sleutel kan zijn voor het succes van duurzame energie en lijkt daar ook steeds meer met zijn bedrijven naar te handelen.

Het zou helemaal niet gek zijn als Square ook bezig is met de integratie van Lightning in hun dienstverlening. Zeker voor een betalingsprovider van die orde van grootte kan het interessant zijn om daarnaar te kijken.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Jack DorseySquare

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Bitcoin uitvinder Satoshi in emails: “Fiat valuta schenden het vertrouwen van mensen”

Recent vrijgegeven e-mails van Satoshi Nakamoto vanaf mei 2009 tonen aan dat de uitvinder van...

Nieuws
Analist: Laatste Grote Kans om Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) te kopen Voor Bull Run

Een populaire analist denkt dat investeerders nog één laatste kans hebben om bitcoin (BTC) en...

bitcoin etf Bitcoin
Carson Group Stelt Nu 4 Bitcoin ETF’s Beschikbaar aan Beleggers

Carson Group, een grote vermogensbeheerder, breidt zijn investeringsaanbod uit door vier grote bitcoin ETF's beschikbaar...

Bitcoin lightning netwerk Bitcoin
Bitcoin’s Schaalbaarheidsproblemen: Is het Lightning Netwerk de Oplossing of het Probleem?

Het lightningnetwerk kwam naar voren als een veelbelovende oplossing voor de schaalbaarheidsproblemen van bitcoin, door...

stablecoins Data en Analyse
Marktdominantie Stablecoins Zakt naar Historisch Laag Niveau Sinds 2021

Stablecoins hebben in het afgelopen jaar snel aan belang gewonnen. Deze cryptocurrency's, ontworpen om een...

Lees meer