Square van Jack Dorsey overweegt investering $5 miljoen in Blockstream

Het grote Square van Jack Dorsey overweegt een investering van $5 miljoen in een mining-faciliteit van Blockstream die moet draaien op zonne-energie. Chris Cook, de Chief Information Officer van Blockstream kondigde dit nieuws aan op zaterdag.

“Samen zijn we van plan om volledig transparant alles over het project te delen. Van de financiële cijfers tot de kennis die we hebben opgedaan bij het bouwen van een mining faciliteit op duurzame energie,” aldus Cook. Ze hopen daarmee te kunnen demonstreren dat bitcoin in staat is om de transitie naar duurzame energie te versnellen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Blockstream is een bitcoinbedrijf, terwijl Square een financiële dienstverlener is die steeds meer leunt op diensten rondom bitcoin.

Publiek dashboard met data over faciliteit

In aanvulling op regelmatige rapporten over de faciliteit zal het initiatief ook worden voorzien van een dashboard. Op dit dashboard kan het publiek alles wat er binnen de mine gebeurt real-time volgen.

Bitcoin mining heeft de afgelopen weken veel aandacht gekregen nadat het Tesla van Elon Musk aankondigde geen bitcoin meer te accepteren als betaalmiddel. Het bedrijf van Musk was tot deze beslissing gekomen vanwege de vermeende klimaatafdruk van bitcoin.

Michael Saylor sprong hier meteen op in door een ontmoeting te organiseren tussen Musk en enkele Noord-Amerikaanse bitcoin miners. Hierin is onder andere afgesproken dat de miners meer transparant worden over hun energiemix en miners van over de hele wereld aansporen om duurzaam te minen.

Square gaat volledig voor bitcoin

Het Square van Jack Dorsey trekt zich niets aan van de negatieve aandacht die bitcoin de laatste tijd in de mainstream media krijgt. Het gaat nu dus investeren in een groene mining-faciliteit van Blockstream en heeft ook aangekondigd bezig te zijn met de ontwikkeling van een hardware wallet.

Eerder dit jaar investeerde de beursgenoteerde nog miljoenen in bitcoin zelf. Het lijkt erop dat Square wel gelooft in een bitcoin toekomst. Een mooie ontwikkeling, want een bedrijf als Square kunnen we wel gebruiken in de bitcoin community.

Niet voor niets noemde Jack Dorsey bitcoin deze week nog het belangrijkste project waar hij momenteel aan werkt. Hij komt steeds meer naar buiten als een bitcoin maximalist en lijkt zich met zijn bedrijven op de grote “problemen” te storten, waaronder de klimaatdiscussie.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....