Twitter-baas Dorsey laat stiekem Bitcoin prijs zien aan Amerikaans congres

Gisteren zorgde Jack Dorsey, de baas van Twitter, voor opschudding op Twitter. Hij was samen met Mark Zuckerberg van Facebook en Sundar Pichai van Google aanwezig in een hoorzitting van het congres van de Verenigde Staten. Maar wat was er te zien in de achtergrond?

Dorsey en...Bitcoin

Dorsey had 'stiekem' een beetje bitcoin in het beeld van de opname gezet. Terwijl hij vanuit (ogenschijnlijk) de keuken zijn verhaal deed, was er op de achtergrond een klokachtig apparaatje te zien. Er was echter iets bijzonders mee aan de hand: de tijd die het liet zien was vreemd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op Twitter gingen er gelijk allerlei geruchten rond. Zat Dorsey in een andere tijdzone? Maar zelf áls dat het geval zou zijn, representeerde het schermpje niet een tijd. Waar slaat dit apparaatje op?

Voor een gemiddelde Amerikaan ziet dit apparaatje er wellicht uit als een klok. Maar de gemiddelde Bitcoin weet wel beter. Het is namelijk de BlockClock, een Bitcoin klok waarop je allerlei dingen kunt instellen.

'Bitcoin is tijd'

In het geval van Dorsey is te zien wat de conversie is tussen de dollar en een satoshi. Een satoshi, ook wel afgekort als sat, is evenveel waard als één-honderd-miljoenste bitcoin: 0,00000001 BTC. Op het moment van de hoorzitting was dat 1952 satoshi's voor $1.

Het is een product van Coinkite en je kunt het voor $399 bestellen. Het feit dat Dorsey deze BlockClock Mini in huis heeft is niet raar. Hij staat bekend als fervent Bitcoiner. Hij investeerde in Lightning Labs, bouwde Square Crypto op (van de Cash App), doneerde al eens met Jay-Z miljoenen aan Bitcoin aan een goed doel en draait ook een eigen node.

De klok kan echter meer dan de satoshi-waarde laten zien. Uiteraard kun je ook de lokale tijd instellen of de Bitcoin-prijs in dollars laten zien. Ook kun je de blockhoogte van het netwerk en zelfs de balans van een Opendime aflezen.

Zo is dit raadsel ook weer uit de wereld gehaald. Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Jack Dorsey