‘Twitter wil geen eigen cryptomunt maken, Bitcoin (BTC) lijkt beste keus’

Het hoofd van Twitter en Square, Jack Dorsey, bevestigt dat er geen plannen zij voor een eigen cryptomunt. ”Twitcoin’ of iets in die trant zit niet in de pijplijn. Dorsey wil zich richten op het promoten van bitcoin (BTC).

Tegenover The Sydney Morning Herald vertelt Dorsey over zijn voorkeur voor bitcoin: ”Open internet standaarden dienen iedereen beter dan de standaarden beheert of gestart worden door bedrijven.”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Niemand begrijpt de wereldeconomie

Dorsey was aanwezig in Melbourne voor de lancering van Square Terminal. Dat is nieuwe hardware om een alternatieve point of sale aan te bieden tegenover de huidige producten van banken.

De Twitter ceo is niet vies van een leuk quoteje als het gaat om banken en de wereldeconomie.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Jack Dorsey“]”De controle, autoriteit en gebruiken van banken zijn een wereldwijf fenomeen. Maar ik denk dat het hier in Australië een probleem is. We zijn altijd onderweg naar een crisis of we komen er uit eentje. Iedereen die hier een mening over heeft neemt zichzelf in de maling: niemand op deze planeet begrijpt de wereldeconomie.”[/penci_blockquote]

Mede daarom lijken Dorsey en zijn bedrijven zich te richten op al bestaande standaarden.

Bitcoin

De CashApp van Square genereerde $125 miljoen aan omzet in het tweede kwartaal van dit jaar puur met de verkoop van bitcoin. Waar een hele hoop andere techgiganten en magnaten elkaar proberen af te troeven met een eigen munt, lijkt hier dus totaal iets anders aan de hand.

Dorsey zet groots in op bitcoin. Het blijkt uit alles, zowel uit zijn woorden als daden, dat hij het helemaal niet ziet zitten. Aan de omzet van de CashApp te zien is er ook genoeg geld te verdienen zonder een eigen munt.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Jack Dorsey”]”Ik denk dat bitcoin de beste gok is. Het is het meest veerkrachtig gebleken, het bestaat al 10 jaar, is een prima merk en is veel getest. Als ik naar alle cryptomunten kijk en denk aan een reservemunt voor het internet, dan denk ik dat bitcoin een grote kans maakt.”[/penci_blockquote]

Bouwen aan BTC

Bij Square heeft Dorsey een aparte divisie opgericht om aan het open protocol van bitcoin te bouwen. Er zijn al twee mensen aangenomen: Steve Lee (o.a oud-Googler) en bitcoinontwikkelaar Matt Corallo. Het team van Square Crypto heeft maar één taak: bijdragen aan het bitcoin ecosysteem.

Bron: Cointelegraph

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...