CFO Twitter: ‘Géén goed moment voor ons om bitcoin te kopen’

Medeoprichter Jack Dorsey mag dan een grote bitcoinfan zijn, zijn bedrijf Twitter gaat voorlopig géén bitcoin of andere cryptocurrency’s op de bedrijfsbalans zetten.

Dat laat financieel directeur Ned Segal weten aan zakenkrant The Wall Street Journal. Hij vindt deze stap op dit moment ‘niet logisch’. Als eerste argument noemt hij ook de koersschommelingen van de cryptomunt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Maandag zakte bitcoin nog 9% van ~$66.400 naar ~$60.350 door tumult op de futuresmarkt.

Bovendien moet Twitter haar investeringsbeleid op een aantal punten wijzigen om volatielere activa op de bedrijfsbalans aan te houden. Daar moeten de aandeelhouders ook nog mee akkoord gaan.

Volgens experts kan de strategie om bitcoins op je balans te nemen, per bedrijf verschillen. Zo heeft een bedrijf als Google weliswaar veel cash op de plank, maar dat bedrijf heeft relatief ook veel schulden.

Maar een bedrijf als Facebook wordt wél geraakt door inflatie omdat ze veel meer cash op de plank hebben liggen dan uitstaande schulden.

Square

Een meer risicovol beleid hanteert collegabedrijf Square, die de financiële app Cash App op de markt heeft.

Square, ook met Jack Dorsey, heeft 8.027 bitcoin op de balans. De eerste koop omvatte 4.709 BTC, zo blijkt uit deze bekendmaking bij de toezichthouder. In het voorjaar van 2021 is die positie verder uitgebreid.

Tegen de huidige koers staat die bitcoins voor een vermogen van 481 miljoen dollar.

Twitter staat bedrijfsmatig wel open voor bitcointoepassingen. Het sociale mediaplatform haalde vorige maand het nieuws door Lightning netwerktechnologie te verbinden aan haar accounts. Door tussenkomst van Strike is het geven van een fooi in satoshi’s nu mogelijk.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen?
Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsTwitter

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...